Thursday, December 31, 2009

MARI PULANG UNTUK BLAJAR~~

xlame gi UTP kesygan kite akn dibuka..(utp tu bukan prmpuan k, so xpe klu dibuke) nie gmbar nye..

jadi ak telah mmbuat beberape plan untuk mngelak kan penyakit OTAK TERKEJUT SEPARA BODOH aka SINDROME DOWN(xbape sure ejaan die, bunyi cam sedap je)..

plan nie patut di jalan kan sbb korg bayangkan, kite balek 24 jan 2010(ahad)..tibe2 esok trus lecture..haaaaa, ape jadi kat otak korg yg da lame xpkai tu..sure meleleh cair or berderai seribu..

jadi utk mngelak kan side effect yg amt menakut kan nie..ak mncadangkan kite balek utp smnggu awl..iaitu 18 or 19 jan 2010 bersamaan ari selase or rabu..

plan2 yg dirancang sprti, makan angin di penang..minum angin di penang..n tido angin di penang..(sbrang aktiviti tmbahan yg xde kena mngena dgn angin turut leh ditambah)





sape2 yg berminat leh r mmberi komen utk join, n sape2 yg ade keta lagi la digalakkan join..
sekain, tQ..

Sunday, December 13, 2009

Haha.. lawak ni


Diorang ni sepupu ke.. hmm..

cuba bayangkan Mr. Bean replace Arsene Wenger jd manager Arsenal

mesti best kan ?

Keh keh.. Madli @ Mr. BJ

jgn marah ye..

haha..

Peace !

pengalaman 7 ari d OBS...bacelah...

aKu mls nk tulis pape...pnjg sgt...krg tgk je link nie...
utk2 dak PETRONAS....mmg best wooo...

bace erk...kalo mls nk bace pon kene bace gak...


izoL: plan cepat PD vacation kita...end of this month or early january ke??

Monday, December 7, 2009

Hehehe

video

aku upload kat cni je la..
nak upload kat fb internet slow laa
so kite pastikan ezl x mmungkiri janji dia
hehehe

Thursday, December 3, 2009

Korang Mesti BENGANG Pas Bace Ni..

Korang dah dapat sms yang aku bagi pasal polis tu kan?

haaa... ni aku nak crite la ni kat korang..

sumpah a bengang gile..

lepas bace ni pon mesti korang bengang gak..

memang bengang tahap cipan susu!


Camni crite die....


Aku balik kampung time raye haji arituh.. kat trganu a kan...

pastu time balik ke KL rituh..

aku bawak kete... (skang aku mmg jadi driver family aku..
pegi mane2 pn mesti aku drive)

aku balik KL ngan umi aku, maksu aku, ngan nenek aku...
aku lalu kat lebuhraya Pantai Timur yang baru tuh.. ok speed limit mcm biase a 110km/h kan..

aku dah aim awal2 dah nak bawak paling laju pn 119km/h takot2 kena speed trap ke ape kan..
pastu... tengah bawak punye bawak sambil layan radio ntah ape channel ntah dah lupe.. lepas hentian belah gambang, aku nampak macam ade polis kat depan tu.. time tu speed aku dalam 115 kot.. so aku slow down a sampai 110...tapi time tu jugak aku kena potong ngan kete alphard.. bapak ah. tak takot polis agak nye alphard ni..
aku pn rilek je a bawak kan.. bajet tak kena a speed trap...

tapi tgk2 kat depan tu ade polis.. bukan roadblock.. kerete patrol dah ready kat depan tu... die berhenti kat belah kiri.. aku mmg amik lane kiri time tu.. lepas tu aku tgk polis tu macam nak masuk lane.... aku pn slow a sket.. tibe2 polis tu suro aku slow down n pull over kat tepi..aku pn kejut mak aku sume.. dorang tgh tido..

aku dah cuak gile babun dah (ALAMAK.. dah la tak tampal P lagi.. @#$%^&*!!!)

ok so pakcik polis tu pn turun dari kete die (time ni aku dah terpikir nak lari je, tapi kepale hotak aku.. polis kot.. jangan jadi bangang zul.. haha..)

polis tu umo dalam early 40s kot... die mintak license n ic aku.. aku pn bagi.. aku tanye
E=aku
P=Polis

E: kenape ye cik? (dalam hati cuak sbb tak tampal P)
P: awak kena speedtrap tadi kat blakang tadi.. 139km/h.. kena saman la dik..

(time ni aku ngan mak aku kat sblh dah pelik)

E: eh?? 139? salah kete ni cik.. saye bawak tak lebeh 110 pon tadi (padahal 115)
takkan 139 plak saye bawak.. kete ni kecik je pn..enjin 1.4 je.. salah ni cik
(aku tgk nametag die "Razak"... aku dah senyum dah..
aku buat2 lawak2 dalam hati. wujud rupenye karekter razak yang aku slalu2 sebut ni erk.. HAHAHAHA)
P: betol la dik...takkan salah kete plak..

MAK AKU: biar betol ni dik...anak saye ni tak berani bawak laju2.. walaupn akak tido tapi akak tau die tak bawak laju.. nak2 plak dekat 140. salah kete ni dik

P: akak.. tak salah la kak.. officer yang jage speed cam tu dah bgtau tadi kereta peugeot 206 silver..kete akak la kan..? lagipon akak tido tadi. akak tak prasan tu.
MAK AKU : ...
E: abes tu kena saman brape ni cik? (dah tabah)
P: skang speedtrap rm500 dik. kalau adik bayar cepat2 boleh buat rayuan dapat murah.. ke adik nak setel camne? (aku dah aim die ni mcm mintak suap rasuah)
E: 500????!!!! (aku pandang mak aku.. mak aku geleng2 pastu ckp slow2 "jgn nak maen rasuah2 ezul, kau igt rasuah ni ape" tapi aku rase polis tu dengar gak kot..)
P: (ckap slow2) kalau adik nak setel tepi..saye tak mintak banyak pn. brape adik ade?
E: (fuckk gile polis zaman skang!mintak rasuah terang2 kot..depan family aku..)
takde duit a cik.. takpela bagi je la saman tu..

(time ni razak mcm dah muke bengang skit)
P: ok2 (tulis2 kat buku die smbil tgk ic aku lesen aku) adik... adik lesen P ni.. knape tak tampal pelekat P? ni kena saman lagi ni...

(ARGH FARK die prasan pulak takde P!! EFF betol!!)
MAK AKU: dik.. ade je ni pelekat P (mak aku kuarkan pelekat P dari glove box) bukan tak nak tampal tapi tak sempat tampal lagi.. kete ni kete baru lagipn nnt nak tint cermin ni..ade je pelekat ni...pasni akak tampalkan..tampal skang pn takpe..
P: tak boleh la kak.. ade peraturan jugak ni kak.. kalau tak tampal kena saman jugak... rm150..

(time ni mak aku dah tak layan dah polis tu.. mak aku pon bengang kot)

E: aduh cik takkan kena saman lagi kot..bukan satu saman je ke boleh kuar dalam satu mase cik?
P: eh boleh je kuar saman lagi.. ke adik nak setel tepi dik? (ckp slow gak a.. mak aku tak dengar, aku je)
E: aduhhhhh (memang mengeluh tahap gaban punye) dah rm650 dah ni cik..takleh cancel ke saman pelekat P tu..?
P: (tinggi kan suare.. maybe sb die igt aku kurang ajar kot..) dik.. saye buat kerja je dik.. takboleh la nak marah undang2 ni dik.. kalau adik nak marah pakcik.. (aku dalam hati, kejap "pakcik", kejap "saye"..mcm jabak a prangai)
boleh anggap sebagai menghalang penguatkuasaan undang2 ni.. kang kena tahan gi balai kang...bluh-bluh-bluh-bluh-who-cares-aku-malas-dengar-dah-time-ni..
E: ok la cik.. mintak maaf eh.. tak boleh kasi saye warning biase ke pasal speedtrap ngan pelekat ni? saye student je cik.. blaja kat UTP tu duit takde a cik..tolong a cik(aku bajet kalau petik name UTP dapat lepas a kan)
P: (diam je......sambil tulis2 kat buku saman die.. pastu hulur kat aku ic ngan lesen aku, die tak bagi saman lagi) nah dik ic ngan lesen..
E: (aku amik dompet aku masukkan lesen ngan ic aku)
P: (die nampak kot duit rm50 yang ade dalam dompet aku...pastu die macam ckp sorang2 smbil pandang kete die "itu 50 tu kate takde duit")

(PATOT A DIE BAGI IC NGAN LESEN DULU, NAK USHAR DOMPET AKU ADE DUIT KE TAK RUPENYE)
E: (aku dah letak ic ngan lesen dalam dompet dah, time ni agak bengang) so surat saman nye cik? (hulur tangan)
P: jap dik boleh bagi balik ic ngan lesen tu tadi?
E: (aku kuarkan dompet kuarkan ic ngan lesen.. aku dah tekad nak bagi rm50 kat polis tadi..alang2 mak aku dah tak layan and dah tak pandang dah polis tadi..
aku pon lipat n letak 50 tu between ic ngan lesen.. laju gile tangan aku menyelit and melipat duit tadi mcm dah pro merasuah)
P: (die amik lesen ic, die amik skali 50 tu die pulak selit kat buku saman die.. mmg laju die selit duit tu antare page tu) ok dik.. jangan buat lagi k... drive elok2 (die hulur aku saman speedtrap, saman pelekat P tak bagi, pastu terus blah)


WHAT THE EFFFF!!! babun ape aku dah bagi 50 kena jugak saman speedtrap 500! dah la aku mmg tak bawak sampai 139..keemak tul..!! EFF EFF EFF!!! mmg aku mencarut2 gile babun dalam hati.. nak mencarut terang2 kang kantoi lak ngan mak aku yang aku bagi 50 tadi... ARGH BENGANG NYE AKU!!!

pastu time balik tu mmg aku drive 110 je la...sialan punye polis...
balik2 aku dah unpack barang sume aku terus tido..dengan kemarahan terhadap polis tuh..
pagi tu aku bangun je tido, aku bengang balik pastu msg korang sume pasal aku bengang ngan polis tu.

aku suro korang bukak blog ni kan.. bace blog ni...

rupe2 nye korang sume kena tipu 100%..

mesti korang bengang kan?

aku dah kate.. lepas bace post ni mesti bengang punye.. sialan punye razak! HAHAHAHAHAHA

sekian terima kasih,
sronok cuti kali ni dapat kena kan member2.
Happy Holiday!
:D

Saturday, November 28, 2009

Salam `AidilAdha

Salam AidilAdha buat korg semua..

maaf zahir batin dr hjung rmbut ke hjung kaki..

juz nk ingtkan

dlm kegmbiraan raye

n mood holiday ni...

ingt2 jugakla kat semua...

esp. lam

baby kecik tu,hazim..x kuar2 ospital lg

gaye lam tulis msg nmpk yg die risau n sedey gile

so,,semua berdoa n buat la solat hajat

supaye adik lam xde pape

insyaallah...



-bUc-

Friday, November 27, 2009

seghaAaaAaaAAAammmmm!!!!!!!!!!

huhhhhh>>>>>

ak nk crite sgt kat korang..

tym ak tdo smalam,

ak tjage dalam kul 3 15 camtu..

ak mamai gile..

cam xleh nk bgn..

sparuh2 je mata ak leh bukak

ak dgr tu la mksd kene tindih tu..

haih

pastu ak pon cam cube gak...

skali!!!

ak terdengar bunyi nangesss!!!!! huhhhhh!!!

huhh!!!

huhhhhhh~~

huhhhhhhhhshhhhhhh~~

ak xleh nk bgn..

damn.asal nanges tgh2 malam ni...

then ak tlelap lik..

esok, ak bgn awal..kul 630..smyg sboh..

ak tringat lik..

ak pk kejap..

baru la ak ingat..

hari rayaa aidil adha..

lembu nanges nak kene korban..

slamat aari raya sume..

smoga pnjang umo kte x macam umo lmbu..

asamekom!!

*ekceli ak nak wat cam dalam novel pe tah dlu..yg pasal pusaran tu..ak x igt name budak yg jaga pusaran tuh sape ingat????*

Saturday, November 21, 2009

TLG selamatkan KETE ak......




Kawan2 sume....ayahku berkate...."boboy, klu skali lg ko dpt pointer bwh 3.00!!!no CAR 4 u n all ur subsidi kne tarik blk!!!"
...
bnde ni penegasan ayah ak bg tym sebelom nk msk SEM ari2....ni 2nd chance die bg kt ak...

ak wat post ni juz nk btaw.....
***JIKA ak pny pointer bwh 3 lagi (harap jgn laa)...korg tlg la backup ak tym ak nk ckp kt ayah ak nnt....btaw la yg dok kt utp ni mmg payah....perit....soklan die mmg ssh....sapwan,botak....korg satu kos ng ak....pls ek....ak syg kete ak...skali ag ak wat....bpk ak trus jual je kete ni....aiyoooo....ak mmg takut nih....NEXT sem....korg plz lempang,terajang.tumbuk ak klu ak terlalu lagho...ak x nk ayah ak slh kn kwn2 ak klu ak lagho....sememangnye ak yg lagho....so, pls...this in the last sem ak lagho...ak nk stdy grup sem dpt...yg ni serius pny perancangan..

p/s: doakan result kte sume akan atas 3.00...bkn ak sorg jek...ak nk semua





Wednesday, November 18, 2009

TABUNG KEBAJIKAN BH

TABUNG BH


ATTENTION PLS !


Td em ajak aku gi batu gajah gi makan char kuey n amik asb dia... nek kete dia la awal2... tp tba2 kete dia bunyi crik crik lak.. cek2 tayar dia bocor or cane tp ada problem la.. problem tu da lama da menurut kata EMcoCk... tp sebab x gi cek .. maka semakin parah tayar itu... so kitaorg pun gerak la ke btu gajah nek kete LAM-The Flash....

..... Sampai2 batu gajah.. em lak x leh kuarkan ASB dia.. sebab lewat sgt...
so kita org truskan perjuangan mencari char kuey.. tutup la plak.. last2 makan mee rebus je...

point of post ni bukan nk cta pasal mkn2 atas tu... tp.. ni.. kita kan adik beradik bh.. x kan adik beradik kita dlm kesusahan kita x nak tlong kan ?

HMM .. EM skg tgh dilanda dilema.. duit dia x de.. ( tu la pasal sampai kena pg ASB ) .. aku sedih gak la.. ye lah sebab x de duit dia x dpt nak join kita gi ipoh... sbb dia kata " aku x de duit.. nk bayar duit tayar agi " .. so aku cam kesian la.. dia sorang kena bayar duit tayar.. mmg la tu kete dia.. tp KITA SEMUA pernah merasa kete tu kan.. gi ipoh.. gi kelas semua.. so aku ( BOTAK ) mencadangkan TABUNG BH utk EM ... or utk sesiapa yg dlm kesusahan..

EM kata tayar tu x lebih seratus... so apa kata kita semua berpakat.. dermakan RM 5 ... RM5 je.. x byk pun.. utk dia so Rm 5 x 15 = RM 75... ringan la skit beban EM tu.. ok ? kalau derma tu biarlah ikhlas... Salam ..

Saturday, November 14, 2009

WHAT THE EFF!

Tadi aku maen2 facebook.. pastu ushar2 la gmbar2 budak2 kelas aku kan..

skali...

aku jumpe sesuatu..

sesuatu yang amat menakutkan!

amat.. amat... ish! tak tenteram bile menengoknya...

adekah.....

ini....

GEN???

MUSTAHILLLLLLLLLL



INI TAK MUNGKIN BERLAKUUUUUUUU
TIDAKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

lalu aku pon cube menenangkan diri
dengan merenung gambar ini


sekarang.. aku dah lega...
fuhhh...
what a pic...
tak mau dah aku scroll atas...
cuak beb..
=D


p/s: maaf zahir batin gen.. =P




Monday, November 9, 2009

mak aku da BERSALIN.....

ASSALAMUALAIKUM......

weh sume....
aku nak bg tau kat korng ni.....
mak aku da bersalin...
skang aku kat utp g....
aku nak balik la ni....
dalam kul 2 ptg ni aku balik....
jom2...
sape nak g mkn skng....
jgn lambat...
aku nak shoot awal kalu bole....
saje je nak bg tau...
hehehe.....
bye2....

Friday, November 6, 2009

Kontroversi atau Propaganda?

pipididippipp!!

*bunyi handset*

1 msg received.

1st msg:

"aku tengah follow botak..dia pegi v5..aku try call dia tp dia cancel semua call..nak spy jap..something fishy going around..and..he's alone.."

pipididippipp!!

2nd msg:

"botak melepasi dobi.."

pipididippipp!!

3rd msg:

"DIE BACE SURAT KABAR UTUSAN!!" 

[???]

pipididippipp!!

*bunyi enset lagi*

1 mms received.

1st mms:


pipididippipp!!

4th msg:

"dia off phone!! x caye cube call.."

pipididippipp!!

5th msg:

"dia patah balik..die gi dobi.."







3 minit kemudian..


pipididippipp!!

6th msg:

"?? die jumpe mat saleh?

err..botak..jumpe laki sorok2?!"

pipididippipp!!

2nd mms:



ape sume ni?

botak explain..

...

Tuesday, November 3, 2009

New Line Up Pic


NI LA DIE LINE UP PIC YANG LATEST YANG AKU JUMPE KAT YAHOO IMAGES..

I PRESENT TO YOU

BUJANG HINE VERSI BAPOK!
*applause*
*klik kat pic kalau nak tgk besar skit*
*aku rekemen open in new tab so korang buleh refer ngan description kat bawah ni*
di sini aku pamerkan name2 budak yang respective dgn number yang pompuan2 di atas tgh pegang.

kite start ngan nombor 1 ye.

Nombor 1 adelah MADLI!
-sebab muke awek tu macam ngantuk, letih2, bosan2 je kan. same la prangai cam madli kite ni. slack takde jambang je

Nombor 2 adelah SAFWAN!
-sbb awek ni adelah top 3 paling lawa and pandai jage rambut.

Nombor 3 adelah LEPLOP!
-sbb awek ni gaye bergambar die ade macam leplop sket.. tgk tangan die ke belakang tu.. kan macam leplop skit..

Nombor 4 adelah AIMAN!
-sbb ni la paling gelap aku jumpe man. takde yang laen dah.. arap mahaf ye...

Nombor 5 adelah ED!
-sbb ni la awek paling lawa dalam banyak2 ni kan.. pastu nampak matang plak tu.. so ok la ed nombor 5 ye dak?

Nombor 6 adelah EM!
-sbb die paling pandai posing.. and paling "tough" skali, tgk ade mendada dada sket tu.. ha.. em la tu..

Nombor 7 adelah PUEK!
-sbb awek ni la nampak paling sesuai ngan puek. takde yang laen dah.. sbb yang laen macam lawa sgt.

Nombor 8 adelah ADDY!
-sbb awek ni macam control comel2 gitu.. dok usyar si ayie ngan didit kat bwah tu kan. biase budak2 MCKK mmg camni kan.. carik yang sejenis je.. muahaaha

Nombor 9 (line depan kanan skali) adelah MEOR!
-sbb awek ni la paling panjang-lebar-tinggi-lampai-apak-ang-cem... same macam majid kito.. ye dak? tgk kaki die pon dah letih.. sbb panjang sgt.. mate takleh terima..

Nombor 10 adelah BOTAK!
-sbb tgk gaye senyum awek tu same macam abang botak kite tu.. yedak? pastu ala2 slow, slalu kena tipu ngan em sume.. so nombor 10 ni botak la ye? ye dak?

Nombor 11 adelah AYIE!
-sbb die senyum paling gile dan sakai skali.. mcm ayie kite la.. ala2 retard gitu dak? retard yang best la maksud aku.. :D

Nombor 12 adelah EZL!
-sbb dalam gambar ni die paling putih.. pastu rambut minah 12 ni la paling "LURUS" skali dalam awek2 ni.. so nak tak nak amik la ye ezl.. sape suro rambut "LAWA".

Nombor 13 adelah LAM!
-sbb awek ni la nampak paling blur skali! paling paling blur and slow! hahahaha.. lam lam.. dah nasib la lam.. ye dak? lagi satu awek ni la nampak paling banyak duit skali... tgk gincu die paling terang camtu.. kire accesories paling mahal la.. ye dak?

Nombor 14 adelah RAZOL!
-ni la awek paling gergasi aku jumpe dalam gambar ni.. same la mcm razol kite.. awek tu pon tough gak.. mcm razol. ye dak?

Nombor 15 adelah DIDIT!
-sbb awek ni la paling kecik paling mude skali dalam awek2 ni.. haa.. same la ye.. bibir die pon cam besar je.. mcm didit la snang crite.. haha...

and lastly
Nombor 16 adelah GEN!
-sbb awek ni antare besar2 gak dalam sume2 ni. pastu kat telinga die kalau korang zoom ade la antena die.. same la mcm gen. ye dak? krik krik krik....


p/s: gambar nigurauan antare adik beradik semate mate.. jangn la plak terasa hati ye.. SATU MALAYSIA YO!

Monday, November 2, 2009

the united of gadis bh..heee





hai bh skalian..

s0o0o,dgn ini, ak nk luahkan isi hati ak yg terpendam jauh

di plusuk hujung jauh,sangat jauh,,sangat jauh entah kemana tah...tpi stil ade la.dun wery.

sangat terharu ak ni..kalah citer korea ak tgk skang ni,
apabila,due gadis kite,beramah mesra,bergedik2 due2,bekejesama dalam apa jua

kerja yg dorg ske...ak suke..

bile lagi korang nk bktikan yg gadis2 korang juga mampu mlakukan perkara sbgini...mari..

tingkat ukhwah same2 kite,same2 gadis kite jua..

ak bukan cakap xsupe bikin ey..ak de bukti..awek lop nan m..

dorg skang sgt manje berdue2.. hey lessi..

bukan les ye ..juz manje2..

eratkan hbungan sdare2.ske ak tgk

.aer mata membasahi pipi,

dan lagu2 di radio,aih,trnynyi sket..

hurmm..ak sies nga nantok dow..idea pon xnk kua2.siolan tol.

ak shot cut n paste je la pe ak nk try to smpaikan ni..shit.

Kisah Addy






pada 20hb Oct lepas, Addy kena kejar ke hospital.. die pengsan ngan meracau2 time demam.
ni gambar time Addy sakit ni...kesian die.. kitorang sume risau gile.. heboh satu batch kisah addy...rupe2nye,
die kena virus bawaan tikus.. entah hape ntah name virus tu..

la-cupa-cabra?
la-sindah-cafe?
la-sakit-apa?
lep-spiro-sis?
lap-top?
lep-lop?
Aliff Muniff?

ntah tak igt aaa...
tapi yang kitorang tau. virus tu bahaye.. last month ada budak UTP kena case yang sama tapi
meninggal sbb lambat bawak gi hospital.. nasib baek LAM jadik hero.. good job a lam!
ni la gambar hero kite...
pastu kitorang pon ramai2 la budak BH datang lawat adik kitorang ni...
igt kan kitorang je datang.. ramai gile babun datang rupenye... terharu parents addy.. :D


ayie plak jadi clown penghibur parents addy tu.. time kitorang datang tu addy dah sedar.. makin OK .. lega plak rase nye..

siap nak buat peace tu sambil pegang oxygen mask.. bajet ninja agaknye.. haha. kaki tangan die sume bengkak..

tgk..ramai tak ramai datang lawat.. (siot a gambar ni

rotate sory) haa.. didit plak amik kesempatan nak kurik2 plak.. tak paham aku...


skarang addy dah sihat walafiat dah.. alhamdulillah.. ni la gambar die baru2 ni..
semangat gilo.. haha.. tapi riadah takleh nak seberapa sbb still nak heal...
kesimpulan nye... BH sayang ADDY.. betol tak? :D







Friday, October 30, 2009

MANDI + PICNIC


aku tau ramai join UTP run kan..
haha..
ape kata.. lpas UTP run..
kta g picnic kat
sarawak? lupe dh sarawak kat mane?
kli disini--->>> sarawak



nak x? nk x? nk x?
oh ya.. jgan lupe bawak bekalan nanti.. klu xde.. kita snggah shell sblom bertolak.. beli pape..
hehehe..
majulah sukan ntuk negara...

Thursday, October 29, 2009

Pandangan seorg mahasiswa UTP terhadap election ari 2.

Rausyanfikir: Politik Machiavellinisme dan PRK UTP: Satu analisa ringkas

Buke minda, Buke ati...kite bukan lembu...kite bukan anjing yg hny ikot telunjuk jek...

Wednesday, October 28, 2009

Result MPPuTp 2009-2010

1. Umair.
2. Mu'id.
3. Ain.
4. Haniff.
5. Jenani.
6. Ashraf.

Anyway, it has been announced our dearest acap just did not make it
to be part of the 5 winners...

Another year with plain MPP...MPP who work hard for sure, yet
cant fight for the students right due to the lame reason of birokrasi...

Main problem in MPPuTp previously is they have no real leader
who can really convince the administration in making
decision...lemah lembut org melayu kata...(kata2 nie diambil dari kata2
lecturer saya)...and when they do have dat kind of guy who can really
talk+work, they just put him aside...'vocal' power is a very crucial element to be a
great leader...Rasulullah seorang pemidato yg cemerlang...Mahathir juga
seorang yg terkenal dgn kata2 yg hebat...Anwar jugak...Dats y
they ended up to b a great guy...Leader without vocal power, erm...i can say nothing...
He is not a leader...just a lucky worker...


sian UTP...ilang lg srg permata yg btol2 leh jd leader...

anyway, all da best to our new line of MPP-UTP...
work hard...repair ur tarnishED image...n pegang tanggungjwb nie
sbg amanah...n remember satu quotation nie...

"sumtimes,work hard is not enuf...u nid to work harder"

till then...i rest my case...aslkm wbt...

author: abg long bujanghine...

Monday, October 26, 2009

Hantar Wakil..

dengan bersyarat nyer kami pun hantar lah wakil bertunang puteri gunung ledang eh irau beberape dulang hati beruk..pastu puteri tu tolak..dia cakap "pantek ape wei bagi hati berok?!! korang ni pekak ke taik?!! aku nak HATI NYAMOOOKK!!!!" pastu lepas kena maki, kami pun balik..habis cerite..

ow ow sori2..

ehem2..

arakian tersebutlah kisah EMPAT orang wakil BH telah pergi panjat gunung irau-brinchang..empat wakil ye..3 tu BH asli..satu lagi BHnita..isteri2 kiter lah ye..name pesatuan nyer BHnita..tapi BHnita yg ikut ni dijaga rapi oleh abang2 ipar lah..ye..maklumlah sang suami nyer pulang ke tanah air dan xdapat join..xpe lain kali kite pegi same2 ye bucang..





gen dan hasomy tengah bincang nak buat rumah kat sini..
tapi hasomy jerit TAKNAAAKKK!!! nak duduk melake~


EMPAT orang wakil yer..EMPAT je dari +-32 orang (laki bini sekali mahupun yg single dan berpoligami)

ni campsite atas irau yg beku nak mati

main main main asap~ ehhh3!! WAAAPPP!!!
main main main wap wap wap~





periuk nasik




ini view dari toilet ayie..
bolah berak sambil menghayati keindahan alam~
*prott~ cret3*


next time..kita pegi ramai2 okeh?
malu la wei dengan gen..hahahah..


Saturday, October 24, 2009

CHARITY's FUTSAL

terjadi la satu kisah..

seorng manusia bernama badrul bert.. sape badrul bert?


yeah.. inilah badrul bert.. dy mngajak kami ntuk mnyertai touney futsal ntuk charity..



ya.. ini poster nya... so, klu team futsal, spe lg dr bh yg akan maen kan?msti la org yg same,, mereka2 yg pernah bermaen ntuk naga sakti.. xkan nk anta org seperti ezul,leplop atau puek mahupun botak juga ayie ntuk mewakili kami.. boleh saje. tapi kami ade yg lebih baek.. trima kasih!

tp.. mlam sblum perlawanan.. slpas mnyaksikan talent search finale.. yeah.. StarD mmg hebat, awesome.. the times? harap maaf.. kami kecewa.. lebih2 lagi madli.. haha..( dy dtg lmbat hnye ntuk tgok the the times perfom, tp mlang skali dirinya dikecewakan!)... ezul telah bersuara,, mnympaikan hasratnya ntuk bermaen skali..

Lantas tercipta dua team yg dihantar demi charity..


Team BH: dr kiri :Man, Madli,eD,eM,Razol, Safwan,Man Naim.





Team 'Pasti Kalah' : Dr kiri:apeng,razak, mayuk, cempiang, jabak.


Spe yg kalah dgan team pasti kalah, aku x tau la nk ckap ape.. mmg smpah btul la team yg kalah tu.. hak3..
sepnjang perlawanan, team bH berjaya mngegarkan lawannya dgan skil msing.. madli pun ntah brope bkali terbaring kat tgah court.. gagal mngawal sifat 'dewa tidoq' dy agaknya..
dan team Pasti Kalah juga berjaya mngegarkan lawannya dan penonton2 dgan aksi2 lawak yg x dpat dilupakan.. hak3.. xlupe pda gol razol yg sgt mantap dan chumel!
and yeah... we did have a great time..



kepada bert.. team pasti kalah dah bayar yuran eh..

Wednesday, October 21, 2009

ADDY ADNAN...

huhhh huhhh
huhhh
huhhhh


kawan2 sume....

juz wanna tel yall sumthing dat i felt sudenly tym mandi td..

huh..dun get me wrong..bukan ak nak takut kan...

bukan ak poyoo

bukan ak saje je nk cakap ni

dun ting ak mngarut..

tapi ....

ak nak remind jee

..ak x sure mnde ak wat ni mnde btol ke x..

tp ak nye niat positif..

jgn pndai2 nk twist jd negatiff..

ok..da ting is~~~

i hop we,as his fren,doakan die laa..if pape jadi ryt now..

n cube pk a bit jauh

if ditakdirkan ady xde..

ak sumpah takut..

ak xnak..

xnak die nye takdir same cam yg dak utp aritu...

it is posiblee..and sangat posible nak jadi..

and tujuan ak pos mcam ni,bukan maen2..tu ak nak remind..

bukan cakap celupar ke ape..but to remind and ask for ur good deed,to PRAY for him..

juz take a min nowww!!!! tadah tgn,bca doa sket for him..

ak cakap awal2,ak macam takut sangat ni..sies ak tibe2 terpk.tlg igt2 gak..pliz222..juz imagin if

da lates update wud be ady pg..pliz la sume.pehal ak takut sgt ni. ...sory if korang mmg

rase ak ni cakap celupar..but..it is a reminder...got it?? lav u people...

Friday, October 16, 2009

Selamat Deepavali



yo! yo!! kami mahu anda sambut dipavali dengan senyuman..

kami akan bawa pulang maruku dan manisan untuk adik beradik..

yo yo xdak gambaq madli majid ngn em..kami wakil saja..yo..

jangan kecewa, kena gembira yo!


ini gambar xda kena mengena ngan hidup atau mati..

ini gambar cuma ada kena mengena dengan warna sahaja..


happy deepavali

satu malaysia yo!!

Thursday, October 15, 2009

MALAM SMBTN SYAWAL BH


seperti yg diminta sume...kita akan membuat sambutan
syawal utk ahli2 bH sekalian...

venue: rumah v3
tarikh: khamis (15OKT2009)
masa: 8.00 - 10.00 mlm
menu: 1)beli sndri lauk dan nasi (dinner skali)
2)kueh mueh
3)hamper

ps: bt sesape yg blk arini...blk la pas dinner leh?

pls reply availability...kalo ramai x mo kita tunda...


Monday, October 12, 2009

BH kalau bab-bab enjoy memang awesome.. tapii...

(weh aku terdelete gambar ayie nii!!)
BH kalau enjoy memang awesome! tengok ayie nii..











Tengok.. diorang kalu kat mana2.. mesti penuh ngan semangat.. xpercaya tengok muka didit tu..









Haaaaa... awesome tak awesome tak?









Tengok bibir man.. sampai bengkak2 sebab enjoy lebey2 sgt.. hehe..











Pehhh... syok gile r BH niii.. waktu lapang diisi ngan aktivit yang awesome! heheh














Walaupun diorang sume ni awesome







Tapi














Kalau bab-bab lecture..














BH adalah














GG!!! (x semua kot)















































oh my God...




oh my God..




oh my God..