Wednesday, October 28, 2009

Result MPPuTp 2009-2010

1. Umair.
2. Mu'id.
3. Ain.
4. Haniff.
5. Jenani.
6. Ashraf.

Anyway, it has been announced our dearest acap just did not make it
to be part of the 5 winners...

Another year with plain MPP...MPP who work hard for sure, yet
cant fight for the students right due to the lame reason of birokrasi...

Main problem in MPPuTp previously is they have no real leader
who can really convince the administration in making
decision...lemah lembut org melayu kata...(kata2 nie diambil dari kata2
lecturer saya)...and when they do have dat kind of guy who can really
talk+work, they just put him aside...'vocal' power is a very crucial element to be a
great leader...Rasulullah seorang pemidato yg cemerlang...Mahathir juga
seorang yg terkenal dgn kata2 yg hebat...Anwar jugak...Dats y
they ended up to b a great guy...Leader without vocal power, erm...i can say nothing...
He is not a leader...just a lucky worker...


sian UTP...ilang lg srg permata yg btol2 leh jd leader...

anyway, all da best to our new line of MPP-UTP...
work hard...repair ur tarnishED image...n pegang tanggungjwb nie
sbg amanah...n remember satu quotation nie...

"sumtimes,work hard is not enuf...u nid to work harder"

till then...i rest my case...aslkm wbt...

author: abg long bujanghine...

41 comments:

hafizul naim bin baniram said...

sory for diz rude n means word from me..BODOHHH BTOL SAPE YG XVOTE RAIN NEHH...ak bgg btoll!!!! tapi ak mntak maaf rain sbb ak x bawak kad matriks..n guard x bagi ak vot ko..babi tol...ak mmg nak RAIN!!!!! he supos to be on top from da listt..bodo222..tapi..nak wat cane..ade musibah kot..i tell u wat,rain memang layakk...siuesssss x tipu..but,anyway,congratltion to all new mpp..i hop,diz yea will gona a big2 changes in all system in diz u..make a big bang..*but i still like rain aka ashraf..fux*

Aiman said...

pantiang ape wei!!!!!!
asl rain x dpt??
haihh mrh tol la aku..
aku da vote da kot..
m ney x vote lak..
psl ko ar ney dia klh..
huhh...
tp mmg rugi gle bastard ar rain klh..
fux33333....

-ezl- said...

bukan musibah la em.. ko maksudkan ade hikmah kan? :/

aku sedey dow.. aku nak anti MPP pasni.. haha.. sbb aku sayang rain!: :(

` said...

Nice post Ed.
Still support acap!

rosearienah said...

its a sad news that a great leader hilang kan.

gerammm sangatt ade org cabut n renyuk2kn poster acap n other candidates dpn mate aku siang td. tp ade satu candidate pnye poster tu deorg x cabut pulak. not fair.
rase cm nk sound je org tu tp bdn dye besa takut la :(

nways,
acap will always hv my vote!

AqilahSuhaimi said...

everythng fucked up. kan?
same old stories jer MPP, same background, xder org nk kritik diorg.
pandai2 la diorg piki balik, pahala dosa pegang amanah satu UTP nih.
insyaALLAH diorg tahu.

xsabar nk tgk new-line up MPP nih.
harap2 dpt la diorg jadik proffesional mcm Acap kita kan.

PuAt said...

aku dr dulu ajak korg gulingkan mpp..
degil...
sjak depa songlap duit adiah aku ngan ayie mng prtndigan lukis kat convo fair tuh..
aisshh...
td aku kne sound kut nk ngundi..
ak mmg npangkah acap lima kali(klu ley la..)

klu sound sbb aku xbwak kad matrik xpe..
sound sbb aku pkai slipar..
pantiang ape.. cafe je kut..
reason dy sbb aku otw g klas..
zzz...

safwan said...

acap2...ak rase die klh sbb xcukup ensem..hahaha..joke2
tp rugi gile la acap xdiambil..
ak rase election nie lebih kepade keroni2 n pengaruh..
dorg bukan tgk kt leadership...
haish~~ pe la nasib..
jgn bdk2 utp xleh kuar mlm da la..haha..(ade bdk2 mpp suggest bdk2 xleh kuar utp after 12 midnite)
ak trus guling kan mpp kang..
JOM KS N BH BERSATU!!!! haha..>_<

benjamin said...

hopefully new line mpp ni wat keje...jgn jd mcm mpp last season...mmg perit gler bekerja bwh diorg...n then...1 lagi...klu korg nk taw...Rakan Masjid memonopoli mpp sejak bpe lme tah...n cre diorg pancing undi ade lah dgn cre dtg blk kebilik n sebut no undi ape n ade khabar angon mengatekan diorg ade sebot "jgn undi no 3"...ape cer ni beb...klu mng dgn cre ni ape kes beb...then, setelah merase bekerje ng mpp@rakan masjid nih...ak sedar rakan masjid nih...klu die bg keje...ko amik keje ni n siap kn sblm date line...but org atasan mst dpt nme sebagai PD/PM walaupon x wat keje...ini yg ckp pemerintahan terbaik...hope new line ni x ulang bnde in lagi...

PuAt said...

haha.. mati kut aku klu xley kuar mlam..
dh la aku dinner lewat..
skunk dh pkul 1 pagi.. aku msih blum dinner...
SALAM JOM?
after last game neyh? parih dah ajak..

Muhammad said...

gile pe x leh kuar malam.. safwan.. ko jgn ckp gitu.. kita x vote ni.. haha .. :)

harapan aku bg new MPP ni.. kembalikanla inter-block lan.. supaya DC semakin maju n DOTA semakin maju.. majulah EE demi negara

AqilahSuhaimi said...

KS n BH bersatu nak buat aper?
ari tuh sape turun utk my3forall?
aiyoo..
KS jer anta wakil. haha
kt page kitrg ader org siap sound agi pasal election nih. sabar jer la..

pilih xikut leadership kan. ader satu calon tuh,senyum pun x. sombong bangkai!

PuAt said...

sori beb qilah..
jgan marah..
ak kat v4b mmg ade hal tiap2 mlam..
PaRIh mmg xnk lpaskan kitorg kat v4b..
ktorg ney milik dy tiap2 malam..
ahakz..

cyclohexanol said...

aku semangat turun ngundi acap.kitorang same2 commitee Tunas Cemerlang 2009. ada satu kali masa sleepover kat rumah anak yatim Bait-Al Amin acap bg kuliah subuh. Dari situ aku dengar dan hayati,dan aku yakin beliau merupakan seorang yang memiliki ciri-ciri kepimpinan. bukan semua orang boleh jadi pemimpin.rugi MPP x de acap weh. He's great

Puat: Parih diktator V4B

didit said...

alamak ai....
serba salah la plak...
tp wat done is done...
kite juz harapkan line up baru nie bwt keje btol2...
election dh lepas pon...
n jgn la point2 kat org cmtue je doe...
unless mmg dh terbukti kukuh mende tue terjadik...
at least ade gak mmber batch kite dpt jdik mpp, btol x??...
think positive sudeyh....
nk xnk kite kene leader kite nie xcept diorg bwt sthg yg terok...
jgn la tb2 ade parti pembangkang yg anti siorg kaw2 sat nie...
think positive je la ea...
aku rase rain tue pon accept kekalahan die seadanya...
kite lak xyah la lbh2 k...
peace out..:D

didit said...

aisyh...
byk nye typo...
korg pndai2 la tukar sndiri...
mls aku nk tukar...
hahahaha,,,,

-eD- said...

haha didit...erm...sebenarnya post nie bkn aku nk blame new line up MPP...just nk ckp rugi xde acap dlm line up baru nie...he is just to good not to b selected...

utk aqilah...len kali bgtau aku DIRECT k kalo mende2 cmni...mmg ktrg dtg nye...da tau b4 tue, tp sbb dgr atas cerita kn...so senang lupa...hukhuk

AqilahSuhaimi said...

baikk ed. haha.
lepas nih klu ader per2 keje amal, charity work, aku direct terus kt ko. ko pandai2 la kerah anak2 ko nnt, peace out no war.
betol gak didit ckp tuh. berhemah jugak erk ko. haha.
xper la. insyaALLAH Acap leh menang next election.
kita as batchmate kena ar bagi sokongan kt diorg2 yg jadik newlineup MPP nih. sokongan mcm mane. aku xtahuuu. haha

muhammad zulhilmi (a.k.a lam) said...

aku bkn nak ckp ape la kan....
aku pon bkn nyer nak jd resis kat sini....
tp korng phm la kan ape maksud aku...
paling lekeh pon la result undian tuk acap tu aku rase...
second last la...
korng phm kan...
lg pon...
almost sume batch kite aku rase undi die kot...
takan la tak ckp lg tuk nak bg die menang kan...
tp aku mmg tak puas ati ble aku dgr cite pasal somebody telah berusaha untuk menjatuhkan acap ni....

dunia2...
kalau la btl ade korupsi kat utp ni...
ini kan lg kat dalam negara...
dunia2...
kenapa penting kan pangkat semate mate...
kalau nak sgt pangkat tu pon buat la dgn keje die skali...
bkn stkt name je.....
dunia2....

astaghfirullahalazim!!!!!!

LepLop said...

Shitto laaa
Apsal rain kalah!!!
Aku tgh layan2 mygirl tibe2 dgr rain kalah..
ape kejadahnye sume ni?
Siott..
Abih r utp..
Ish3..
Xpe2.. next election korang vote aku eh..
Nanti kalu aku jadi presiden mpp..
Aku pastikan UTP cuti 5 bulan.. xde asgnment.. xde exam.. xde lecture.. xde ape2
biar padan ngan muka korang!

didit said...

btol lam...
aku pon dh dgr mcm2 psl election nie...
mmg xptut pon...
aku rase la kan...
rain kalah nie pon ade sbb2 nye compare ngn yg laen....
yela kaan...
batch kite ade 3wakil...
scare xlgsg batch kite terpecah 3...
ade yg vote tuk rain,mu'id n ain...
tuk batch laen plak...
sure2 la diorg vote tuk wakil batch diorg..tol x??...
mybe sbb tue la kot rain kalah...

raja yg alim disanjungi..
raja yg kejam??
aku lupe plak quote nie...ntah btol ntah tidak...

Ayie a.k.a Nyei said...

aku tak gi vote..pukul lah aku..patu ak nak pukul popito..sbb klas die la aku x g vote..pastu nak pukul acap..pastu nak makan cakoi..pastu g ulu kenas..pastu 3!! yEEYYY!!!

muhammad zulhilmi (lam) said...

tade la....
masalah nyer obvious sgt kot...
obvious gle yg acap takan dapat last...
tp...
bapak la...
terkejut berok aku tgk result ni...
mmg tak ptt langsung la...

dehmmm..... laaaa....

didit said...

aku ingat ko nk ckp cmnie lam...
"terkejot perot aku tgk result"...
hahahhaa...

Ahmad said...

1st - qilah,klau ada kerja2 amal ajak aku gak, bosan do tdoq kaw2 ja kt bilik. -_-"

2nd - aku mmg tak paham ngan MPP, vote2, nk banned2 orang, hasut2 jgn undi certain candidates semua ni, bg aku, takyah la nk jatuh2kan orang, kita promote + bgtau menifesto sudah. gado2 busuk wat pa. nmpk sangat tak matang.zzz

3rd - sorry acap tak g vote, ada test. haha. btw all the best. believe me u deserve to be in MPP.

haihh, jgn sampai aku tanam cita2 nk masok MPP, satg semua aku bg jadi balanar. HAHA

abu raihan said...

aku xsempat gi ngundi

Wan Izzul Fathi said...

aku tak suke new line up MPP ni kecuali umair... haha.. jujur dari pandangan aku.. :D

lagi satu.. ape kejadah nye vote 5 calon dari 6? ntah ape2! buat la vote 3 dari 6! baru best... pastu amik la highest 5.. kan senang.. ni nak jugak vote 5... zzzzzz....

kalau taun depan acap bertanding.. budak BH sume turun time manifesto.. kite sokong acap gile babun..

pastu kalau ada "pihak2" yang nak jatuhkan acap.. kite BOOOO yang paling kuat skali!! PALING KUAT GILE VAVI ANJING PUEK TERBANG2!! bior padan muke dorang.. ade hati nak jatohkan leader mcm acap tu.. zzzz...

bak kate madli.. tak payahla nak jatuh2 kan orang laen (both candidate n penyokong..) ni siap nak pesan2 kat student jgn vote sekian2.... pemikiran 3rd world class betol!! highlight point manifesto sendiri sudeh... zzzz...

rase hormat aku terhadap "pihak" yang menjatuhkan acap ni dah makin pudar... instead.. rase respek aku kat acap makin bertambah.. go acap go! u spin ma head rite round rite round.. petikan chupato69.blogspot.com hahahahhahahahah!!!

Rausyanfikir said...

Sila baca: http://rausyanfikir.com/2009/10/politik-machiavellinisme-dan-prk-utp.html

MOHD ASHRAF said...

Salam and thank you kt BH. Sbb sokong perjuangn ak ni. Mgkn org ppgl msih bdk2 lg..tp ni la org kte..bnyk lagi yg nk kne belajar..

xpe..next time korang brtndg plak..n ak jd manager kempen korang..haha..ak tau dh cne nk kalahkn lawan..haha..

-eD- said...

buat rausyanfikir...erm...aku da spend satu arini bace blog ko...mmg awesome...d way u elobarate things,just awesome...

ko cam tau ape yg majority UTPian pikir,and yg plg penting,ko boleh smpikn dalam bentuk perkataan...nicely done...

Wan Izzul Fathi said...

alhamdulillah.. tak sangka ada insan yang berani kemukakan post macam tu.. rausyan just earned my respect... sbb die berani "sound" setepek tepek keadaan politik *ehem-politik-la-sangat-ehem* di UTP ni... berani kerana benar, takut kerana salah.. betul tak rausyan? ;)

go acap! go rausyan! :)

PuAt said...

quote ".then, setelah merase bekerje ng mpp@rakan masjid nih...ak sedar rakan masjid nih...klu die bg keje...ko amik keje ni n siap kn sblm date line...but org atasan mst dpt nme sebagai PD/PM walaupon x wat keje...ini yg ckp pemerintahan terbaik...hope new line ni x ulang bnde in lagi.."

aku dh rase kut.. haha.. time aku join kbs aritu.. tp takut lak nk comment kat sini.. rausyanfikir dh femeskan blog ni,, rasa cuak lak aku nnt RM bace comment aku..
:D

Ayie a.k.a Nyei said...

puet..berani kerana benar..

aD said...

rausyanfikir..thnx 4 those really nice thoughts! hope u can continuosly writing all these sorts of ideas on ur blog..seriously dont stop ^^ http://rausyanfikir.com/2009/10/politik-machiavellinisme-dan-prk-utp.html


acap..go acap go!!next tyme masuk lg,aku still rase sumthing wrong bile ko x trpilih antare 5 drp 6!!!UTP need u Mr.Obama,haha..

PuAt said...

ya. berani kerana benar.. tp aku takut ape yg aku luahkan nnt salah..
pendapat aku salah..
takut2..

muhammad zulhilmi (lam) said...

mcm ni lah ye rakan2....
buat rausyanfikir (kalau salah mintak maap eje la ye)....
tahniah byk2...
aku ske gle ayat ko dalam blog tu....
mmg mantap padu dan bernas...
seronok aku bce walaupon mengah skit... (panjaag sgt)
btw thanks rausyan tuk penulisan ko tu...

buat acap...
semoge berjaye d lain kali...
aku akan sentiase menyanjung kepimpinan ko acap...
go acap....
go....
chayok2...

assalamualaikum...

didit said...

yeah...
tp seriously aku nk dgr kaw2 pendapat dari wakil RM...
maner diorg nie...
kat sume blog aku xjumpe pon diorg antar wakil nk jwb sume persoalan...
ke patut aku tanya mpp tros??...
hahahha

Muhammad said...

ini satu diskriminasi dan satu konspirasi... walaupun aku x vote sebab gi ke batu gajah atas sebab2 yg x leh dielakkan dgn safwan.. tp acap shuld win kut..

hmm ia macam AF3 yg mawi sepatutnya da leh masuk semasa konsert prelude tu.. tp entah kenapa dia x masuk.. then at last dia leh masuk gak siap jd juara.. so semua ni ada hikmat dia.. orait

GEDO said...

Sepanjang 5 tahun aku kt sini, xpenah aku rasa MPP memberi satu kesan yang significant terhadap kehidupan plajar UTP. Mslh pelajar da bertahun2 contohnye internet slow, dr dlu smpai skrg bukan makin bertambah baik, bertambah buruk ad la. N aku setuju organisasi MPP memang jelas dimonopoli RM. Sejak aku masuk UTP sampai la nk grad, blk2 RM. Bukan xsuka tp kredibiliti pn xde.

Aku ad gak ajak member pg mengundi, guess wat diorg ckp "buat ap mengundi bkn bg faedah kt kte pn". Bayangkan betapa lemah MPP di mata pelajar dan aku rasa mereka memang lemah dalam memperjuangkan hak kita.

Pada pendapat aku MPP hanya ad pada nama. Even aku penah join event yang melibatkan kolaborasi antara satu badan dan juga MPP. MPP hanya ad nama mereka as a organizer tp contributenye xde. Baik xyah jadi organizer kalo xnk contribute. Dah la birokrasi gila babi.

PuAt said...

hahaha.. didit..RM ade respon kut..
try bukak ah blog neyh..

http://mujahidmuda.com/?p=17

hafizul naim bin baniram a.k.a M said...

watdafa.ramai gile hangjing je comen sini..anyway..igt,to all new line up mpp..do ur bess...ak caye kat acap je..sbb die mmg ade leadership...bukan sebab diw KAWAN ak..igt tu..n,korang yg da jd ni,pruv dat u can convinc me lyk wat rain did to me..ok.k sume..asamekom!!!!!