Saturday, June 30, 2012

Hai Bujang Hine!

video

video

Nah video ni bertarikh 20/11/2010. haha masing2 retard!

Our Brotherhood will last forever.

Sunday, July 17, 2011

the new life.

hello to all my bros!

lama tak dengar khabar lah. harap korang sume sihat and bonding antara korang masih kuat. aku buat post nie just nak cerita tentang kehidupan aku kat UiTM Pulau Pinang. ramai yang tanya aku macam mana sekarang. nak text pon tak larat. ramai sangat. hahaha.

LIFE
kat sana, heaven lah. kata pon penang kan. mall yang dekat dengan uitm je dah ade 3. 15 min dah sampai. dulu time kat utp, nak gi tengok wayang pon 1 jam perjalanan. haha. nak makan mcD lagi lah tak yah cakap. bersepah sepah. pastu kalau weekend, leh gi gurney, queensbays, ferrighi. tu pon tak sampai sejam perjalanan. kalau utp dekat penang, aku rasa memang tak belajar korang. haha. tapi sekarang aku dah tak macam dulu. tak selalu keluar dah. lepas keluar utp, aku dah takde hati nak berkawan. aku gi kelas sorang, balik kelas sorang. tapi ramai lah yang ajak aku lepak, cume aku mcm xde hati. serious aku rindu korang.

FINANCIAL
lepas keluar utp, financial problem sikit. lepas aku kena bayar balik rm 50k kt petronas, aku dah rasa segan nak minta duit dari parent aku. dah cukup lah aku ssh kan dorang. makan pon berjimat gile. kat sana makanan harian aku nasi bujang je, rm3. nasi bujang tu nasi putih, telur dadar and sup kosong. kadang2 sehari sekali aku makan. tapi kat sini makanan sedap2 and murah. tapi korang xyah risau, sbb aku tengah dalam proses buat pinjaman negeri selangor. ti bila dah dapat, okay lah sikit.

STUDY
haaa, pasal study nie yang mantap sikit. hahaha. memang lain gile dari time aku kat utp. dulu kat utp, setiap kali lepas test or quiz sure bengang gile tak dapat jawab. pastu menjerit2 tak puas hati. haha. tapi kat sini, sumpah aku rasa senang gile. dulu time test2 kt utp, result sure 5/30, 7/30. kadang2 ada smpai 2/30. haha. tapi kat sini, majoriti markah quiz n test aku semua full marks. ulangan FULL MARKS. haha. lepas tu test selalu aku buat 30 min je. tah lah kenapa aku rasa macam senang sangat. mungkin mechy mmg sesuai utk aku lah. disebabkan test aku majoriti full marks, start lah classmate aku gelar aku genius. sekarang aku dah sem dua. result sem 1 aku, aku dapat 3.75. tu pon sbb LK aku xde basic. pastu dapat lak lecturer yg jenis tak mngajar. sem nie aku target 4 flat. harap2 dapat.

ini lah kehidupan aku sekarang. study aku dah leh bawa. takde masalah. tapi financial pula masalah. terpaksa berlapar. tapi takpe lah ikat perut sikit untuk masa depan aku. harap korang semua buat yang terbaik. korang dah tak lama lagi nak grad. aku nie tak tahu berapa tahun lagi nak dapat degree. sampai sini je lah khabar dari aku. goodluck peeps!

regards,


Thursday, April 14, 2011

Shit

oh shit.ak dah teraburkan design blog ni.
camne nak susun balik ni aku tak reti..
pandai-pandai korang lah susun balik, eh, bukan ade orang view pun blog ni.tak kantoilah makneya aku buat salah ni.hehe.

kalaukorangtanyasiapaakupunakutakkanjawabsiapaaku.
kalautanyaakudepandepanakukeyangbuatsepahni,punakutakkanngaku.
bye

Of some gibberish



Selamat siang atau malam atau awal pagi (bergantunglah pada pukul berapa korang bukak blog ini untuk baca.kalau siang, selamat siang lah, kalau tengah hari, etc etc etc.).

bertandang nya aku disini, adalah untuk menyapu segala sawang-sawang yang berada disini.
aku pun tak tau nak cerita ape.sebab aku dah lupa blog ni berdiri berlandaskan apa.takut salah masuk cerita pulak.tapi tak kisah lah. aku cerita jugak lah.
oh ya.hope brader kalian are in the pink of health.

and btw, kepada sesiapa yang rasa malas nak layan aku boleh klik button pangkah kat atas sekali kanan tu ye (
lame).

ok baiklah.bermula lah cerita aku.


oh ya. aku ada satu benda yang nak dikongsi dengan adik-beradik BH aku,

"Jika ada masalah, pandanglah ke awan. Bayangkan awan itu satu kemahuan kau."

jangan mencari awan yang mana satu. jangan disoal pada langit yang putih.Dan jangan diandaikan langit yang tiada awan, bermakna tiada kemahuan.

Langit putih itu lah sebenarnya awan yang di cari. Bila terlampau banyak awan, seluruh seraya langit di tutupi awan langsung tak ternampak langit putih.Lihatlah pada ribuan awan yang melitupi langit putih. Bila terlampau banyak kemahuan diri di dalam hidup ini, kau akan buta langsung tak nampak walau satu pun kemahuan sebenar dirinya.

Jadi pilihlah kemahuan sehebat-hebat kemahuan dalam hidup ini.

oh ya.kembali kepada cerita yang aku ingin sampaikan tadi,
lain kali sajelah. salam rindu pada kalian. (ciss, sounded awfully gay..)


thats all i guess.
till next time we meet, when the sun rise and shine.
and selamat maju jaya dalam final kalian.

Regards,











Cheers!