Sunday, July 17, 2011

the new life.

hello to all my bros!

lama tak dengar khabar lah. harap korang sume sihat and bonding antara korang masih kuat. aku buat post nie just nak cerita tentang kehidupan aku kat UiTM Pulau Pinang. ramai yang tanya aku macam mana sekarang. nak text pon tak larat. ramai sangat. hahaha.

LIFE
kat sana, heaven lah. kata pon penang kan. mall yang dekat dengan uitm je dah ade 3. 15 min dah sampai. dulu time kat utp, nak gi tengok wayang pon 1 jam perjalanan. haha. nak makan mcD lagi lah tak yah cakap. bersepah sepah. pastu kalau weekend, leh gi gurney, queensbays, ferrighi. tu pon tak sampai sejam perjalanan. kalau utp dekat penang, aku rasa memang tak belajar korang. haha. tapi sekarang aku dah tak macam dulu. tak selalu keluar dah. lepas keluar utp, aku dah takde hati nak berkawan. aku gi kelas sorang, balik kelas sorang. tapi ramai lah yang ajak aku lepak, cume aku mcm xde hati. serious aku rindu korang.

FINANCIAL
lepas keluar utp, financial problem sikit. lepas aku kena bayar balik rm 50k kt petronas, aku dah rasa segan nak minta duit dari parent aku. dah cukup lah aku ssh kan dorang. makan pon berjimat gile. kat sana makanan harian aku nasi bujang je, rm3. nasi bujang tu nasi putih, telur dadar and sup kosong. kadang2 sehari sekali aku makan. tapi kat sini makanan sedap2 and murah. tapi korang xyah risau, sbb aku tengah dalam proses buat pinjaman negeri selangor. ti bila dah dapat, okay lah sikit.

STUDY
haaa, pasal study nie yang mantap sikit. hahaha. memang lain gile dari time aku kat utp. dulu kat utp, setiap kali lepas test or quiz sure bengang gile tak dapat jawab. pastu menjerit2 tak puas hati. haha. tapi kat sini, sumpah aku rasa senang gile. dulu time test2 kt utp, result sure 5/30, 7/30. kadang2 ada smpai 2/30. haha. tapi kat sini, majoriti markah quiz n test aku semua full marks. ulangan FULL MARKS. haha. lepas tu test selalu aku buat 30 min je. tah lah kenapa aku rasa macam senang sangat. mungkin mechy mmg sesuai utk aku lah. disebabkan test aku majoriti full marks, start lah classmate aku gelar aku genius. sekarang aku dah sem dua. result sem 1 aku, aku dapat 3.75. tu pon sbb LK aku xde basic. pastu dapat lak lecturer yg jenis tak mngajar. sem nie aku target 4 flat. harap2 dapat.

ini lah kehidupan aku sekarang. study aku dah leh bawa. takde masalah. tapi financial pula masalah. terpaksa berlapar. tapi takpe lah ikat perut sikit untuk masa depan aku. harap korang semua buat yang terbaik. korang dah tak lama lagi nak grad. aku nie tak tahu berapa tahun lagi nak dapat degree. sampai sini je lah khabar dari aku. goodluck peeps!

regards,


5 comments:

Anonymous said...

nice one man, tiap2 org ada jalan masing2, semua xsama

maybe ni jalan ko yg btul, pasal tahun blajar tu xyah risau kot, sume org still sambung blajar even da grad, blajar kn smpai liang lahad

btw tq bg post ni, aku kat utp tetiba rase smgt nk pefom, selame ni cm xbersyukur da dpt kesenangan, asek enjoy je

tq bro! may Allah bless u

Ayie a.k.a Nyei said...

baek punye..ini adelah positif..bak datang weekend nihh!

Muhammad said...

nice 1 safwan.. ak pun rindu gile kat ko... semenjak ko da kuar utp.. ak pun kalau gi kelas selalu sorang2.. jalan ke poket D poket C sorang2.. kalau bteman pun ngan drug ngan izhar je.. Study utk test n exam pun sorang2 je.. :( xpe2.. tabah2.. moga ko always sukses kat sane..

Fuad said...

brader 4 flat! heee

-eD- said...

wut thee...AWESOME...ni yg aku makin syg kawan2 aku ni...anyway,this is your way...aku percaya,kesilapan dlm hidup tu adlh satu petunjuk jln kalo ko belajar...n iAllah,u learnt them well...

ps:aku da berapi semangat nk blaja ni!!