Thursday, December 3, 2009

Korang Mesti BENGANG Pas Bace Ni..

Korang dah dapat sms yang aku bagi pasal polis tu kan?

haaa... ni aku nak crite la ni kat korang..

sumpah a bengang gile..

lepas bace ni pon mesti korang bengang gak..

memang bengang tahap cipan susu!


Camni crite die....


Aku balik kampung time raye haji arituh.. kat trganu a kan...

pastu time balik ke KL rituh..

aku bawak kete... (skang aku mmg jadi driver family aku..
pegi mane2 pn mesti aku drive)

aku balik KL ngan umi aku, maksu aku, ngan nenek aku...
aku lalu kat lebuhraya Pantai Timur yang baru tuh.. ok speed limit mcm biase a 110km/h kan..

aku dah aim awal2 dah nak bawak paling laju pn 119km/h takot2 kena speed trap ke ape kan..
pastu... tengah bawak punye bawak sambil layan radio ntah ape channel ntah dah lupe.. lepas hentian belah gambang, aku nampak macam ade polis kat depan tu.. time tu speed aku dalam 115 kot.. so aku slow down a sampai 110...tapi time tu jugak aku kena potong ngan kete alphard.. bapak ah. tak takot polis agak nye alphard ni..
aku pn rilek je a bawak kan.. bajet tak kena a speed trap...

tapi tgk2 kat depan tu ade polis.. bukan roadblock.. kerete patrol dah ready kat depan tu... die berhenti kat belah kiri.. aku mmg amik lane kiri time tu.. lepas tu aku tgk polis tu macam nak masuk lane.... aku pn slow a sket.. tibe2 polis tu suro aku slow down n pull over kat tepi..aku pn kejut mak aku sume.. dorang tgh tido..

aku dah cuak gile babun dah (ALAMAK.. dah la tak tampal P lagi.. @#$%^&*!!!)

ok so pakcik polis tu pn turun dari kete die (time ni aku dah terpikir nak lari je, tapi kepale hotak aku.. polis kot.. jangan jadi bangang zul.. haha..)

polis tu umo dalam early 40s kot... die mintak license n ic aku.. aku pn bagi.. aku tanye
E=aku
P=Polis

E: kenape ye cik? (dalam hati cuak sbb tak tampal P)
P: awak kena speedtrap tadi kat blakang tadi.. 139km/h.. kena saman la dik..

(time ni aku ngan mak aku kat sblh dah pelik)

E: eh?? 139? salah kete ni cik.. saye bawak tak lebeh 110 pon tadi (padahal 115)
takkan 139 plak saye bawak.. kete ni kecik je pn..enjin 1.4 je.. salah ni cik
(aku tgk nametag die "Razak"... aku dah senyum dah..
aku buat2 lawak2 dalam hati. wujud rupenye karekter razak yang aku slalu2 sebut ni erk.. HAHAHAHA)
P: betol la dik...takkan salah kete plak..

MAK AKU: biar betol ni dik...anak saye ni tak berani bawak laju2.. walaupn akak tido tapi akak tau die tak bawak laju.. nak2 plak dekat 140. salah kete ni dik

P: akak.. tak salah la kak.. officer yang jage speed cam tu dah bgtau tadi kereta peugeot 206 silver..kete akak la kan..? lagipon akak tido tadi. akak tak prasan tu.
MAK AKU : ...
E: abes tu kena saman brape ni cik? (dah tabah)
P: skang speedtrap rm500 dik. kalau adik bayar cepat2 boleh buat rayuan dapat murah.. ke adik nak setel camne? (aku dah aim die ni mcm mintak suap rasuah)
E: 500????!!!! (aku pandang mak aku.. mak aku geleng2 pastu ckp slow2 "jgn nak maen rasuah2 ezul, kau igt rasuah ni ape" tapi aku rase polis tu dengar gak kot..)
P: (ckap slow2) kalau adik nak setel tepi..saye tak mintak banyak pn. brape adik ade?
E: (fuckk gile polis zaman skang!mintak rasuah terang2 kot..depan family aku..)
takde duit a cik.. takpela bagi je la saman tu..

(time ni razak mcm dah muke bengang skit)
P: ok2 (tulis2 kat buku die smbil tgk ic aku lesen aku) adik... adik lesen P ni.. knape tak tampal pelekat P? ni kena saman lagi ni...

(ARGH FARK die prasan pulak takde P!! EFF betol!!)
MAK AKU: dik.. ade je ni pelekat P (mak aku kuarkan pelekat P dari glove box) bukan tak nak tampal tapi tak sempat tampal lagi.. kete ni kete baru lagipn nnt nak tint cermin ni..ade je pelekat ni...pasni akak tampalkan..tampal skang pn takpe..
P: tak boleh la kak.. ade peraturan jugak ni kak.. kalau tak tampal kena saman jugak... rm150..

(time ni mak aku dah tak layan dah polis tu.. mak aku pon bengang kot)

E: aduh cik takkan kena saman lagi kot..bukan satu saman je ke boleh kuar dalam satu mase cik?
P: eh boleh je kuar saman lagi.. ke adik nak setel tepi dik? (ckp slow gak a.. mak aku tak dengar, aku je)
E: aduhhhhh (memang mengeluh tahap gaban punye) dah rm650 dah ni cik..takleh cancel ke saman pelekat P tu..?
P: (tinggi kan suare.. maybe sb die igt aku kurang ajar kot..) dik.. saye buat kerja je dik.. takboleh la nak marah undang2 ni dik.. kalau adik nak marah pakcik.. (aku dalam hati, kejap "pakcik", kejap "saye"..mcm jabak a prangai)
boleh anggap sebagai menghalang penguatkuasaan undang2 ni.. kang kena tahan gi balai kang...bluh-bluh-bluh-bluh-who-cares-aku-malas-dengar-dah-time-ni..
E: ok la cik.. mintak maaf eh.. tak boleh kasi saye warning biase ke pasal speedtrap ngan pelekat ni? saye student je cik.. blaja kat UTP tu duit takde a cik..tolong a cik(aku bajet kalau petik name UTP dapat lepas a kan)
P: (diam je......sambil tulis2 kat buku saman die.. pastu hulur kat aku ic ngan lesen aku, die tak bagi saman lagi) nah dik ic ngan lesen..
E: (aku amik dompet aku masukkan lesen ngan ic aku)
P: (die nampak kot duit rm50 yang ade dalam dompet aku...pastu die macam ckp sorang2 smbil pandang kete die "itu 50 tu kate takde duit")

(PATOT A DIE BAGI IC NGAN LESEN DULU, NAK USHAR DOMPET AKU ADE DUIT KE TAK RUPENYE)
E: (aku dah letak ic ngan lesen dalam dompet dah, time ni agak bengang) so surat saman nye cik? (hulur tangan)
P: jap dik boleh bagi balik ic ngan lesen tu tadi?
E: (aku kuarkan dompet kuarkan ic ngan lesen.. aku dah tekad nak bagi rm50 kat polis tadi..alang2 mak aku dah tak layan and dah tak pandang dah polis tadi..
aku pon lipat n letak 50 tu between ic ngan lesen.. laju gile tangan aku menyelit and melipat duit tadi mcm dah pro merasuah)
P: (die amik lesen ic, die amik skali 50 tu die pulak selit kat buku saman die.. mmg laju die selit duit tu antare page tu) ok dik.. jangan buat lagi k... drive elok2 (die hulur aku saman speedtrap, saman pelekat P tak bagi, pastu terus blah)


WHAT THE EFFFF!!! babun ape aku dah bagi 50 kena jugak saman speedtrap 500! dah la aku mmg tak bawak sampai 139..keemak tul..!! EFF EFF EFF!!! mmg aku mencarut2 gile babun dalam hati.. nak mencarut terang2 kang kantoi lak ngan mak aku yang aku bagi 50 tadi... ARGH BENGANG NYE AKU!!!

pastu time balik tu mmg aku drive 110 je la...sialan punye polis...
balik2 aku dah unpack barang sume aku terus tido..dengan kemarahan terhadap polis tuh..
pagi tu aku bangun je tido, aku bengang balik pastu msg korang sume pasal aku bengang ngan polis tu.

aku suro korang bukak blog ni kan.. bace blog ni...

rupe2 nye korang sume kena tipu 100%..

mesti korang bengang kan?

aku dah kate.. lepas bace post ni mesti bengang punye.. sialan punye razak! HAHAHAHAHAHA

sekian terima kasih,
sronok cuti kali ni dapat kena kan member2.
Happy Holiday!
:D

16 comments:

احمد فضلى said...

typical izzul
aku da agak
btw nice post
HAHAHA

matlam said...

WTF nyer ezl...
aku da bce dgn penoh semangat yg berkobar nak mencarut kat polis tu...
skali ko lak buat cite kan...
dehm...
aku kene tipu...
tidak2....

papehal pon mmg best cite ko...
penghibur hati...
wakakakak

LepLop said...

siot izul
hahaah
o0o0o0o0o
kenakan kitorang yeee,,,
siap ko aku post video ko kat home fb..
aku tag ramai2!
hahahah..
kat blog niii pon aku post gak video tuu
o0o0o0o0o0..
razak yeee...
hehehe

KruteX said...

cpt upload vid tu lop.. jabak nak kena ni.

-ezl- said...

muahaha...
aku bosan sgt kat kampung arituh.. hujan je dua hari dua malam..
last2 aku planning nak menipu..
(tengah2 aidiladha orang buat ibadah, orang takbir raya, aku pegi planning nak menipu..cilake punye sheytonnn)

haha... korang jangan a risau.. insyaAllah masuk UTP aku buat afro.. :)

MOHD ASHRAF said...

.........................cmne..kalu skali ko kne btul2...sumpah x caye dh..haha.....ak bru nak amik ni jd bukti kukuh dalam debate..haha..ak kt UM ad debate ni..skali kne goreng la...haha....

Wan Izzul Fathi said...

hahaha.... ko nak amik crite tipu aku buat evidence ke acap.. keh3...

zarul said...

bengong nye ko zul
sengal
hahahha

Anonymous said...

xtw nape ase cm terpcye...
hu3...

safwan5193 said...

haha..naseb baek ak bace dri bwh ke atas..allh telah bagi petunjuk kat ak dri penipuan izol yg direjam..hahha..

SoLiD said...

sialan nye izol..
aku da caye da kot..
siap kagum g blh igt cnversation sume..
dlu pn da kne gak cni..
mmg eff tol..
haha...

-ezl- said...

muahaha.. nasib ah.. :D

tengku said...

weyh wlaupon cite tipo..
ak rse mcm diri ak ny kat dlam cite ko..
bes dowh..hahahaha

-ezl- said...

eh.. PO'ON!
ko bace blog ni ke?
haha..
mekasih2...
aku penipu berpengalaman.. :D

m said...

ak doa gile gile ni..agar,izol kene betol2....fucker..sies ak x sngke ak leh kene tpu nan mamt ni..lop...slame ni,yg kite byk mnipu izol tu,mmg xsia2...pasni ak mmg keje nk nipu ko je izol..tgk laaa.taik!!!

-ezl- said...

HAHAHAHAHAHA...padan muke.. takpe aku menipu skali je stahun.. haha... nasib aaaaaaaaaaa