Wednesday, February 25, 2009

AkU demAm tp Bukan DeMam CIntA

PerCUbaAn memBUat KAtsu DOn.. (nasi telur jepun)


percubaan pertama...

dgan bantuan dr gtalk (selEPas aKU dh SepaRUh maSak NAsi).. ANis NGan ROsE..
//Telur lmBAt maSUk..nasi KAler KUniNG,, tp, kUrang Rase telUR..
tuKANg RAsE+HabiskAN naSI=eD n PUAt..(beli ingredient laen kat cafe ntuk tambah selera.)

percubaan KedUA..


TukaNG maSaK,, Mr pUAt-o n TukANg RaSE>vAniLLa iCe(roTt)..
hasil=ade rupe KATsu DOn,, tp nasi kurang taNAk..
//Tong SampAh=tUkang RAse

1 comment:

incik -ezl- said...

RESIPI NASIK TELOR INCIK EZL,
(HIDANGAN UNTUK 2ORG, KALAU GEN, SORANG JE)

BAHAN2: TELUR PAT BIJIK (TIGE PON OK DAH), MARGERIN SETENGAH SUDIP (SETENGAH SUDIP, BUKAN SETENGAH SUDU) GARAM 2 CUBET, NASIK SECUKUP IMAN.

CARE MEMBUATNYE:
1.PANASKAN KUALI,

2.LETAK MARGERIN SATU SUDIP, TUNGGU SMPAI SUME DAH CAER,

3.DENGAN PANTAS TANGKAS DAN TUNTAS, PECAHKAN TELUR PAT BIJIK (bukan 'telur' tuan2 ya)DAN MASOKKAN DALAM KUALI,

4.SEBELOM TELOR2 TU MASAK, MASOKKAN NASIK TERSEBUT

5.TAMBAH GARAM, GARAM YA ANAK ANAK, BUKAN GULA MAHUPON KICAP

6.MASAK SMPAI TELUR MASAK. DENGAN INI ADALAH DIINGATKAN BAHAWA TUTOP API SABLOM TELUR TU HANGUS.

7.JGN KASI SIKIT PON TELUR TU ADE KESAN2 HAMPIR HANGUS, KALAU TAK, MMG SLACK.. MAKNENYE, BILE DAH MASAK TELUR TU TERUS ANGKAT LA YE..

8.SEDIA DIHIDANG DAN BOLEH MAKAN (kalau puase, tunggu la maghrib ye bongok)

RESIPI NI AKU MAKAN DARI AKU 5 TAHUN, TAK PENAH STOP, MUAK, JEMU MAHUPON BOSAN. TAK PECAYE TANYE UMI AKU.. SEKIAN TERIMA KASIH...