Tuesday, May 11, 2010

GUD LUCK BROTHERS....

i wish u all gudluck
4 this final exam
gnekn mse stdy week ni betol2
ak yakin kite semua boleh
jgn byk buang mse ng bende2 x faedah
byk minum air kosong
ak harap semua akan tegur menegur ape yg member silap
bantu membantu
tegur member klu korg rse syg kt member 2
lupekan "si dia" sebentar
more focus in stdy
semoga kita semua sme2 berjaya di dunia n akhirat nnt
jgn lupe solat dan bykkn berdoa
latstly,
Do it for urself,ur parents, n KERANA ALLAH

WISH ALL GUD LUCK 4MY BROS: EMIR,MADLI,SAFWAN,DIDIT,PUEK,BOTAK,GEN,AIMAN,LAM,ZARUL,ADDY,EMCOCK,MEOR
ALIPLOP,AYIE, EZOL....

Regards,
GEN....

43 comments:

PuAt said...

yeah!!
all the best all!!

to all v4b-ers.. plis stop dota 24.. stadi lg pnting.. :)

Aiman said...

gud luck sume!!
lets do it together!
yeahh~

KruteX said...

ya.. gud luk ebebody...
yg pasti budak PE habis paper last.. gee

safwan said...

yeahhhh!!!stduy!!!
cuti ti kite gi vacation gi. HAHA

Ayie a.k.a Nyei said...

apehal name tu susunan gitu? ko copy paste mane ni gen?

benjamin said...

silap sket...tertekan enter kot...maaf ayie...hehehhe

shamsul said...

eh,
ingat gak kat korang utk doa
kat Allah yek?

hahahahaha

selama ni,
perangai macam setan,
bwk pompuan kehulu-hilir,
foya-foya macam hidup lg 100 tahun,

tp bile azan,
macam haram liat nak solat
siap leh wat collection lagi solat2
yang tertinggal....

ye la kan,
lumrah manusia,
bile nak minta sesuatu
atau dalam kesusahan,
baru le nak ingat tuhan....

Anonymous said...

PLEASE LAH.. cube encik shamsul tgk post2 mereka..

ADE KE GAMBAR MEREKA KEHULU KEHILIR NGAN POMPUAN? ade?

kalau bab enjoy.. bukan nye tiap hari mereka camni..

dorang study study jugak.. enjoy enjoy jugak..

solat dorang jaga..saling mengingat sesama sendiri lg..

tlg la jgn judge people senang2 je encik shamsul.. jgn pikiran tu sempit sgt.. =)

kalau nak tegur, ada cara.. bukan macam ni ya? tlg lambakkan ilmu di dada sebelum nak nasihat mereka..

kalau nak tegur, sila kenali mereka dengan lebih dalam.. encik tgk dari luaran.. tak byk yg encik tahu.. saye nasihatkan lagi skali.. jangan judge mereka senang2 hati encik ye.. =)

mereka dah nak final exam dah pn.. tak perlulah nak gamatkan blog ni dengan teguran sebegitu.. saya pasti niat encik baik.. tapi ini bukan caranya.. =)
salam

shamsul said...

ala, mcm la aku ni xduk kat UTP

aku knal sgt korang
aku ckp cmtu, bkn men ckp je
luar dalam la aku kenal

agak2 nak cari aku,
g le V3

nway
xkan kasi nama anonymous je?
takut ke nk tegur direct?
haha...xpe2....bese le tu..

k,
fokus la kat exam korang tu
hope kesedaran tu bkn skang je
ingt Allah tu bkn time exam je

benjamin said...

en shamsul...
ade betolnye kate awk 2...
tp setiap personaliti manusia ni berbeza2...
mungkin kadang2 sifat alpa 2 datang..
lupa,xigt,tertiggal,x sengaja....
perkataan yg sentiasa menjadi permainan dimulut manusia...
jadi, saya sendiri berterima kasih kepada en shamsul kerana memperingati diri kami ini...
motivasi dalam diri manusia ni mcm kuasa dlm bateri...

ada masanya motivasi 2 lemah...
dan cara utk mengecas semula bateri itu dgn input2 fizikal dan mental...
tapi setiap org ade 'charger' die tersendiri...
mungkin individu ini gnekn charger berbentuk meditasi...
mungkin individu itu gnekn charger berbentuk input rohani...
banyak cara....

sekali lagi saya berterima kasih kepada en shamsul kerana menasihati kami...
tapi satu nasihat dari saya...
mungkin 'charger' awk xkne dgn soket sesetengah kawan2 saya ni...
jadi mungkin en shamsul blh gne 'universal charger'...dimana kawan2 saya semua blh terima n recharge blk motivasi dlm dri mereka...
lastly,gudluck utk En shamsul for your final exam...thanx....n_n

PuAt said...

ak mintak maaf weyh kat korg.. aku bawak imej buruk kat bh.. adeehh

shamsul said...

universal charger?
pe ko merepek ni ??
dah tentu lah solat ngan ingt Allah tu universal charger....

bkn lepak2 ngan mncarut xtentu pasal

tetiap ari, mcm2 jenis input masuk
dalam diri kite....
tp yang pnting input yg de kaitan dgn Allah n agama kena lebih ...
korang xleh ckp...input rohani xsesuai ngan korang ....

kalo rasa xsesuai tu,
maknanya,
kena reflect balik iman dalam diri

cmne nk reflect?
cara paling mudah,
korang pkir blk pe yg korang da wat selama ni....bgus ke x?
kalo korang kawin nnti,
anak2 korang perangai mcm tu,
agak2 korang boleh terima ker?

bnyk cara nak muhasabah diri..

after all,
only u can gear the changes

benjamin said...

Yes mr shamsul...
betol ckp awk 2...
"carilah kekayaan dunia seperti kamu akan hidup seribu tahun lagi, carilah bekalan akhirat seperti kamu akan mati pada esk hari"...

jadi,kne stable kn both of them....
n the meaning of 'universal charger' is cara penyampaian nasihat...
ade mcm2 kn...
then, use the best one where all people can accept the advice...
kt dunia ni...
kita bkn nk org takuti kita..
as a leader pon...
we must gain the respect...
bkn gain ketakutan org...
itulah cara org atasan yg terbaik..

2 je la kot...
thanx mr shamsul...
thanx 4 the advice...
harap tiada perselisihan faham antara kami dgn en shamsul...
thanx utk memperingati kitorg...

Anonymous said...

testing

-eD- said...

aslkm.....

cik shamsul, ko nie asl??erm....aku nk tau gak ko sape....terer sgt ke??aku x kesah kalo ko nk tego ktrg nye study ke pe....but plz do it in a very gud manner...jgn tunjuk org yg hebat dlm agama nie (ko la dlm kes nie) x bijak dlm menyampaikn teguran...memalukn ko tau tak....anyway, hebat sgt ke pointer ko tue???

n psl akidah....ko tue Tuhan ke yg leh tau ktrg ni bagus ke x???xkn la ktrg nk sembahyang depan2 ko???anyway, i would like to meet u in person...i can promiz xkn de gado2 nye dari belah ktrg...just ktrg nk tau ape mslh yg ktrg bt smpi ko x puas ati....

emcock bleeker,v3a s3 5 said...

nama saya hafizol naim v3a s3 5 ....nama cik shamsul ape ek?? nak knal n nk dgr tazkirah yg betol sket,n lbeh proper..takat cakap dok v3,tp xgtaw stret blik bape sume watpe?? ye dak? same je la cam ltak annms tu..ok?? ok,gtaw dtail,kite jmpe dpan2,ko bg tazkirah,ak nki dgr...tapi,ak harap,yg ko bg tu,bia ak caer..min,da way ko smpaikan tuh,bg ak ikot ko...macam kawan aku tego ak..xpna ak rase tensen...cam ko nye ni,cam haram!! hakhakhak..btw kawan,gtaw k ur dtail..ak nk borak2 tp dpan2..ngarot gile woo..ok??..setel...

benjamin said...

brothers...
kite releks jek...
jgn marah2...
syaitan ni mmg ske nk melaga-lagakn manusia...
so,kite releks...
kite ade sabar dlm dri kite...
setakat nih kite sabar jek...
biarkn jek...

ed:
i agree with u...
btl jgk...
xkn la nk solat dpn die...
hehehe...

em:
chill je em...
biarkn die...
ade sabar dlm dri 2...
kite blh sabar lagi...n_n

emcock bleeker said...

xde la gen..x x..ak sies gile nk dgr die tgo ape...tp bia care dpan2 n ak trime..dats it..cool n stedy...dats da way of giving dakwah if die btol2 nk smpaikan dkwah..orite bro shamsul~~ nama saya m

benjamin said...

giv a try bro...
mne taw cre die lebih hebat dari Dr. Fadhilah Kamsah...heehehhe

didit said...

ouch2..
HAHAHAHHAHHA...
aku bru update ngn blog nie...

en shamsul : thanx 4 ur reminder...
we're not perfect...
4 sure ade dosa sume...
kite same2 improve ourself k....
huhuhuhuhu...
btw nk gak kenal ko lbh dekat...
maner tau leyh improve ktrg ke..
gve ur details, or add me in gtalk...
we'll discuss about this...
add me at gtalk: shuhaidimahat@gmail.com
dun be afraid to stand if u are on the true side :D

matlam (muhammad zulhilmi) (v3a-t3-4) said...

en. shamsul:

1)niat ko baik tp care ko tak sesuai tuk ktrng....

2)kalu nak tegor org yg buat anonymous tu ko reflect kan kat diri ko dulu... ko tulis name ko tu macam la org kenal ko sgt... (betol ckp sape tah aku bce td)

3)pasal smyg sume tu kalu reflect kat aku, aku mmg slalu tinggal smyg n aku slalu lupekan NYA... tp aku still keep trying so that aku tak lupe kan NYA...

4)pasal kuar ngan pompuan sume tu... yes i do it... aku tak berdalih... tp ape yg ko tau ktrng kuar tu tuk enjoy je ke?? most of the time tak...

5)thanks for the advise... n gudluck for ur exm... kalu ko betol2 berani ckp la ko ni sape senar nyer... kalu ko segan sgt nak jumpe ktnr ko bg la link yg bole buat ktrg kenal ko...tak pon ko add gtalk aku (matlam90@gmail .com) tak pon fb aku (muhammad zulhilmi bin muhammad)... add la kalu ko mmg on the right side... tak pon nak jumpe just contact me... (019-5235035)

thanks gen... wish u gudluck for ur exm n to all of my brothers...
gudluck everybody...

AddyAdnan said...

to encik shamsul :

xnk ckp byk la,
semua org ade dosa..ade buat salah
n masing2 try ntuk perbaiki semua tu..
dat one depend on person himself..

juz nk mintak cik shamsul pk secare matang,
xya tension2 throw all those harsh words kt kitorg, juz bace balik SEMUA comment yg cik shamsul da tulis tu, n reflect back the way u talk,
ur words used,
ur speak style..
is dat okay for u??
rase2 sesuai ke advice cmtu?

kindly expected a better way of advice from u sooner :) we both reflect ourselves.

PS: not to play hard on u but i ve already got ip n exact location of u cik shamsul..

benjamin said...

2 all my bro...
harini ade yg start exam kn??
wish all of u gudluck...
buat betol2...
utk mse dpn korg gak nnt...
stdy smart...

safwan said...

en shamsul,niat anda nk ajk ktorg ke arah kebenaran ke, ke arah pergaduhan???
adekah nk menasihati org dgan care mngutok dan memalukan org trsebut??adekah rasulullah pernah mngajar care tu? atau anda prnah mmbace melalui buku2 agama?
mngkin kami byk brdosa kepada allah, kami sedar. tp allah maha pengampun, allah mudah mngmpunkan hamba2 nye.
en shamsul mngutok n memalukan manusia, itu dosa dgn manusia.. manusia bukan sume pemaaf.. camne en shamsul nk mntak maaf kat sume manusia yg en shamsul telah wt slh sekirenye smpai mase utk mnggal nti? jadi renung2 kan la..

hanapai said...

assalamualaikum....
saya Hanapai Mustapar, ayah kepada adnan hanapai (addy).

kepada en Shamsul, terima kasih banyak-banyak atas nasihat yang en shamsul berikan. Hanya Allah sahaja yang akan membalasnya.

Kepada anak-anak bujang hine sekelian. Fikirlah secara positif akan segala nasihat yang diberi. berterima kasihlah kepada orang yang masih sayang kepada kamu semua. ibu bapa dan adik beradik kamu.

gunakanlah masa yang Allah beri ini untuk ber ibadat (study, solat dsb)
hormat orang tua, ingat ibu ayah. sedar dan syukur kerana dapat biasiswa (untuk simiskin termasuk Addy).

Untuk Angah (addy) ingat janji angah pd umi ayah. lupakan bujang hine. semuanya tidak mendatangkan faedah. mereka semua mungkin orang senang. kita miskin harta miskin ilmu. result angah pun teruk, malu sebagai ex mckk dn top student. apa dah jadi. berubahlah sebelum terlambat.

kepada semua bujang hine. anda diperhatikan. ingatlah,UTP pun tak mahu pelajarnya yang berperangai begini. Jangan sampai kami himpunkan ayah emak kamu semua untuk taklimat terakhir.

Sedarlah. kamu masih mentah. jauh lagi perjalanan. kenanglah jasa ibu bapa kamu semua. tolonglah....

pakcik minta maaf kepada semua yang mungkin tersinggung....

pakcik sayang kamu semua...pakcik dah jumpa dengan kamu semua kan..

-eD- said...

bt ayahanda Hanapai....

thank you for the advise...i strongly agree that most of us did not excell in the studies currently....

utk addy, it is ok if he wanna leave BH....jika itu yg terbaek untuk dia....

utk BH (termasuk addy)...

tak semua yg teruk (academically) dlm bH kn...ade antara kita yg score wlpn bkn majority....n ktrg sedang cuba sedaya upaya utk tlg rakan2 yg len....because we are more than just group of friends....we are family indeed...tp, cmne bagus nasihat ktrg, semua berbalik pada diri masing2....jd igt pesan ayah bonda msg2....jlnkn tanggungjwb kita sbg anak....

msg2 tlg igt k peranan nie....jgn ckp kosong....nk study...nk study...tp x jugak study2....and, nie pesanan las aku psl study nie b4 intern....pasni satu sem x jmp aku da....didit n puek setahun kita x jmp....aku harap krg amik la kata2 aku nie....anggap la kate2 aku ni dari seorang abg....wlpn muka aku lg muda dari krg semua....sekian....

from abg long....

Ahmad said...

gut luck to all for your exams! ^_^

Bujang Hine said...

gudluck 4 all...
thanx ed...
ak akn igt bnde 2...

naim said...

mintak maaf sgt2 pakcik..mntak maaf sgt2...tpi prangai macammane yg pkcik mksd kan ni? boleh x pkcik explain lbeh dtail lagi..mayb after diz kami boleh laa berubah and dengar nasihat pkcik...sebab, apa yg saya taw pasal kawan2 saya ni,tidak la terok sperti yg digambarkan cik symsul ni..smbhyg..pg klas...tapi yg xprgi kadang2 tu pon ade jugak laaa...mntak maaf pkcik if salahh...but stil,saya xrase kami buat salah yg trok..juz nakal sket...and adnan..kite stad ok..xpena skali pon ak halang bh buat mnde baek..meor,ed ayi blaja kt irc...ikot dorg if rase kt blik ni x slesa nk blaja..do ur bes...im here if u wana ask for ma help..(if ak leh tlong la) ok..we are stil fren even ko bkn la BH..xde sape halangko buat baek...ok bh..do ur bes...im sory sangat..im so upset to hear dat kind of bad asmption abot bh lgi..crdit to cik symsul..wokeh..try ur bes bh!!!!!

hanapai said...

assalamualaikum
semuga anak-anak didlm rahmat Illahi

Maaf byk2 sebab lambat balas. Maklumlah org kampung.pg2 ke kebun, pastu bawak kambing gi klinik, ptg sampai mlm ada klas tuition.

Maaf pakcik nak ckp. mula-mula pakcik terharu dan seronok bila ada anak-anak yang setuju utk berubah kearah yang lebih baik, tapi agak terkilan bila ada yang cuba menafikan kesalahan. Tapi biasalah, manusia. Cuma bila ada penafian selalunya menunjukkan 3 perkara.
1. kematangan...menafikan kesalahan bila ditegur adalah sifat keanak-anakan.
2. kurangnya ilmu untuk membeza baik dari buruk... org tua-tua ada kata " yang kurik itu kundi, yang merah itu saga". nampak sama tp buah yang berbeza. xda ilmu mmg xnmpak bezanya. jadi kt kena belajar.hidup adalah belajar. setiap hari hingga keliang lahat..kt kena pergi belajar.terutama ilmu agama utk membezakan yang baik dan buruk.
3. "Takkan tiada angin pokok bergoyang" mesti ada sebab dn akibat. Org menilai kt mesti pada asasnya,rupa kt, perangai kt, cara kt, adab kt , bahasa kt dan mcm-mcm lagi

pendek kata, kta kena berubah kepada yang lebih baik. Utk berubah kt kena terima teguran bukan menafikan. Pakcik umi sayang anak anak semua.

Tentang kesalahan-kesalahan yang anak-anak minta pakcik terangkan satu persatu, rasanya pakcik tak sanggup. Ini kan blog public. pakcik nak anak-anak berubah bukanya nak mengaibkan atau menjatuhkan maruah anak-anak disini.Semua ada maruah.
Tapi, pakcik dan umi dah bincang panjang lebar tentang dont's and do's dengan adnan (yang paling pakcik dan umi sayang),jadi rasanya eloklah anak-anak bermuhasabah, berbincang, biar adnan yang terangkan semuanya, reflek semula apa yang telah dicapai selama ni dalam BH.
Satu lagi, nama Bujang Hine ni tak membawa imej yang positif, keluarlah dan tukar jadi family mukmin. Nama adalah doa,nama yang baik-baik akan menjadi cermin keperbadian yang mulia. Mak ayah pun bagi nama baik-baik kan.

Sampai sini sajalah dr pakcik untuk anakanda anakanda sekelian. semuga semua anakanda berjaya dgn cemerlang didunia dan akhirat.
salam sayang dari pakcik dan umi

p.s rasanye bila ada kelapangan pakcik nak bawa anakanda sekelian pergi camping, bole kt kenal lebih rapat lagi

benjamin@gen@khairul said...

terima kasih sgt2 diucapkn kpd pakcik n umi...
saya akui mmg manusia ni sering buat silap...
iman manusia tidak seperti iman malaikat...
segala salah dan silap patut ditegur...
klu x ditegur ,kita manusia xkn berubah n xtahu ape salah silap kita selama ini...
harap ditegur ape yg salah dan apa yg silap...
ni email saya pakcik...
bujanghine@gmail.com...
dan no fon saya 0194603715...
klu pakcik nk menegur salah silap saya email je...
saya sekarang dalam masa utk memperbetulkn salah silap sya...
idea pakcik utk berjumpa kami semua mmg plg bagus...
blh knl dgn lebih rapat n pakcik sendiri blh tegur kami dgn cara bersemuka...
saya sendiri mmg setuju sgt2 dgn idea pakcik...

sejujurnya kami insan yg masih lemah dalam pelbagai bidang...
harap beri tunjuk ajar dan teguran supaya kami tidak tersasar jauh dari landasan...

utk kawan2 sume...
perubahan dalam diri bermula dari diri kita sndri...
cari masa utk muhasabah diri kita...


"kejarlah pelangimu hingga ke hujung...jgn mudah mengalah..kejar cita2 dan penuhi harapan ayahda dan bonda...buka langkahmu dah terus kehadapan...usah toleh kebelakang...semailah bunga2 ilmu dan pengetahuan disepanjang jalan mu...dan terangilah ia dengan sinar agama mu...moga tidak sesat di kendian harinya"....(gen,2010)

ni je dari ak...
thank you so much 2 pakcik hanapai kerana amik berat terhadap kami...
esk(20/5) ak 1st paper...
doakan ak,botak n safwan blh jawan ng mudah ye...
thanx gudluck semua

-eD- said...

utk ayahanda hanapai...

tiada niat saya nk membetah ape yg telah d sampaikn ayahanda...cuma saya nk clarifykn ape yg cuba naem sampaikn...

dia x berniat nk membantah dan juga menidakkan....tp seperti yg dah d terangkn,ade perkara2 tertentu yg benar dan ade juga yg tidak benar....yg cuba di sampaikn naem adalah semata2 utk mempertahankn ape yg tidak benar...kami tidak lah seteruk yg d sangka....atas penulisan syamsul, kami seolah2 anak muda yg sembahyang entah kemana, mengamalkn seks bebas,bertindik sana sini, kurang ajar pada mak bapak....padahal kami tidak.....sume tu jauh dari kami....as a matter of fact...CLUB x pernah kami jejak(sbb mmg ade perasaan takot lahir dari hati ni)....padahal ramai student UTP pernah pegi, tp drg tidak pulak di judge cmni(oleh cik syamsul,bkn ayahanda)....

jika naem tak menulis mende nie,menunjukkn kami membenarkn ape yg tidak benar....saya dah berbincang dgn dia mata ke mata....dan memang dia benar2 terima kesalahan tertentu yg di tegur....tp ada juga yg tidak diterima sbb mmg kami tidak lakukn...jd atas dasar mempertahankn diri,dia bt penulisan yg seolah2 menidakkn kebenaran.....

anyway ayahanda, it is an honour for us to have hiking@camping activity with you....mane tahu kita dpt bertukar-tukar ilmu....insyAllah

Anonymous said...

saye rase bh bukan brperangai terok pon. sye tgk dorg okey je. cume mngkin ade org xsuke sbb bh nie bising skit. haha. tp tu biase la. klu psl kuar ngan prmpuan tu, tu just kwn2 sepelajaran je. ari tu saye ade gak trnmpak org2 mpputp(majlis prwakilan plajarar) kuar mkn ngan prmpuan2. tp still batas2 tu di jage. saye da knl bh 2 tahun da. sperhatian saye, dorang nie kuat maen game,tgk muvie,brfutsal,mkn same2,gi hiking. xpernah lak trnmpak dorg wat perkare2 buruk. btw dont judge a book by its cover. kisian lak kt bh kena tuduh camnie. peace! =)

Anonymous said...

kenaaapa BH kena macam ni?maaane ade BH buat benda yang teruk2? :O its so weird when people judge them like this.siapa mamat shamsul tu?what do you have against them?i cannot tolerate with ppl like him.why does ppl take BH so seriously?BH is suppose to strengthen friendship and the bond between brothers.bukan to create controversy.just ignore skeptics like en shamsul and his mindless claims about you guys and just keep moving on.accept criticism and correct any wrong doings done. i do believe that BH is stronger than ever now and i hope it will carry on going stronger.GO BH! :)

Anonymous said...

[statistic testing]

Anonymous said...

betol gak kate anonymous tu...bh cam skadar name je...bukan nye badan oraganisasi...bukan nye kmpulan ajaran sesat...bukan nye kumpulan radikal...just satu kumpulan kwn yg nk letak name...haha...klu cam result terok nk slhkan bh, cam xmasok akal...sbb dari my observation, xkan la bh nie nak pukol bh's mmbers klu xgi ipoh ke or xgi lepak mlm2...msti sume gi or buat ikot kemahuan sndiri...saye nie satu batch gak ngan bh nie...leh dikire rapat gak la...saye pon ade kwn2 yg stick klu gi bersame2, just xletak name je cam bh nie...haha...sume brgantung kat diri sndiri...klu mmber ajk kuar gi mane2, leh je tolak bukan kwn2 pakse pon...tapi diri sndiri tu yg nak ikot...so xleh la slh kan kwn...bukan nye kwn tu pakse, just ajk je...yg penting diri sndiri tu yg wat keputusan...my 2 cents...

Anonymous said...

Slm,
Pendapat saya..BH nie semata-mata tuk rapatkan hubungan antara kwn2..mungkin ada yg jeles disebabkan nampk semangat BH kukuh..tp btl gak apa pakcik hanapi ckp..nama tu doa..mungkin korang leh tukar nama to Bujang Hebat ke kn..:)..by the way mungkin korang semua masih muda..perjalanan hidup masih jauh untuk ditempuh..sebagai mak/ayh korang dh semestinya risau akan masa depan korang kn..yg diorang harapkan korang studi sungguh2 n dpt good result n later good job..so take care semua..harap semuanya berjaya..

Anonymous said...

dear en shamsul,

aku ni kakak kepada ED. aku rasa ko tau dia sape. so far la aku kenal adik aku, setakat sembahyang lima waktu, aku rasa pass. kalau takat itu ko nak ukur sebagai seorang yang baik, ko silap... aku rasa ko tau yang sembahyang itu mencegah dari melakukan perbuatan mungkar, tapi dengan cara ko menegur orang cam ni, aku rasa sembahyang ko tu tak membawa apa-apa makna pun kat ko... kalau takat nak tegur tapi tak tau adat nak menegur, baik ko tegur dalam hati... niat tak menghalalkan cara la shamsul... aku setuju dengan emcock.. klu nk tegur, tegur la berhikmah dan berhemah. kata tau agamakan...takkan basic mcm tu ko tak tau??? cam haram....

cd said...

ouh. bh baek woooo!!
aq rasa derg byk lepak sesame derg je. laki n laki. mereka ade awek mungkin, tp mostly derg spend masa ngan geng2 derg je rasenye.

n pasal solat, hmm tuh hal masing2 dgn Allah s.w.t
Tak wajar tuduh bukan2. ade je geng len yg tak solat.

pada aku la kn, bh ni unik kot. derg help each other, have fun each other, beramal pn beramai2 jgk. so
jgn men tuduh je! kenal dulu derg, bru komen. terima kasih

Anonymous said...

orang yang jahat tapi
masih ingat kepada ALLAH

LEBIH BAIK DARIPADA

orang yang beramal tapi
riak dengan amalan die


tak guna jadi baik kalau kita
tengok orang lain lebih buruk
dari diri kita. di sisi DIA, sape yang tahu darjat masing-masing.

nak nasihat orang, ada caranya.

cd said...

sokong anon atas ni ^^^

immukmin said...

assalmmualikum...izul,gen leplop...haha lame tak jumpe korg...weh...setiap kali aku bace blog ni..mesti ko org kene kutuk...tak paham lah..aku...mugkin aku tak duk dgn korg kot..hehehe.... btw...mugkin diorg tak kenal..korg mcm .mane...mcm aku...dah kenal korg 2 tahun..dar peragai gen sampailah perangai leplop n izzul...emm...no wonderlah kalu korg boleh gemparkan satu utp...tapi...

kepada budak utp2..jgn korg hina... bh..ni..seyes..mase aku satu sekolah dgn dak2 nih...aku ade group gak... tp..mmg group aku tak ngam dgn group si izzul n gen...ohhoho... tp...mmg peragai kitorg..sume same..kasi bising satu sekolah...mmg nampak tak matang..tp itulah kengan terindah kitorg selama bersekolah... aku kenal gen, leplop ngan izzul nih..diorg bukan jahat.... diorg bgus..

seyes...solat insyAllah 5 waktu...ye mungkin membuat sesuatu yg sia2 itu..ditgh dalam..islam... tpi kalu nak mengeratkan silaturrahim..why not??? ..

jadi kepada korg yg suke kututk bh nih...baik korg minta maaf kat bh nih...sbb diorg tak salah kot...(aku tak de ditempat kejadian cume pengalaman aku lepak dgn diorg je aku boleh story)..

dan kpd bh..korg kuatkan ukhwah korg..dan jgn buat org terasa dgn korg..nnt berdosa..lak...korg buat keje korg..jgn libat kan org2 lain..sbb...nnt korg difitnah... jadikan group korg nih..group contoh...yg boleh dijadikan teladan sume..ok...

sep demo bereh...

from kden..
(izzul,leplop,gen dan sume dak2 bh good luck final..)

ir_nauf said...

Wow,. I'm touched dgn komen berjela-jela ni,. Aq kenal ever member of BH (kalau x kenal sgt, kenal gtu2 pun dikira kenal kan?), n kita stay berjiran (some of BH members) for quite a long time,. 3 sem kat v1 eh.. menarik,. BH x teruk sgt. ye la nakal2 skit ade. biase la time mude2 :P

and i know u guys are always open to be advised. maybe ade org judge korang too badly. dun take it too hardly. juz nk ckp sini, it will be better if u guys try to change the image,. slow2 la~ kan lebih baek~ n really budayakan tegur-menegur, n observe the limits set by our religion n such in d group,. korang suma dok v3 kan.. tu je.. BH penghidup batch jan08. ade yg intern skrg kan? hope u guys maintain the relationship :)