Thursday, December 31, 2009

MARI PULANG UNTUK BLAJAR~~

xlame gi UTP kesygan kite akn dibuka..(utp tu bukan prmpuan k, so xpe klu dibuke) nie gmbar nye..

jadi ak telah mmbuat beberape plan untuk mngelak kan penyakit OTAK TERKEJUT SEPARA BODOH aka SINDROME DOWN(xbape sure ejaan die, bunyi cam sedap je)..

plan nie patut di jalan kan sbb korg bayangkan, kite balek 24 jan 2010(ahad)..tibe2 esok trus lecture..haaaaa, ape jadi kat otak korg yg da lame xpkai tu..sure meleleh cair or berderai seribu..

jadi utk mngelak kan side effect yg amt menakut kan nie..ak mncadangkan kite balek utp smnggu awl..iaitu 18 or 19 jan 2010 bersamaan ari selase or rabu..

plan2 yg dirancang sprti, makan angin di penang..minum angin di penang..n tido angin di penang..(sbrang aktiviti tmbahan yg xde kena mngena dgn angin turut leh ditambah)





sape2 yg berminat leh r mmberi komen utk join, n sape2 yg ade keta lagi la digalakkan join..
sekain, tQ..

Sunday, December 13, 2009

Haha.. lawak ni


Diorang ni sepupu ke.. hmm..

cuba bayangkan Mr. Bean replace Arsene Wenger jd manager Arsenal

mesti best kan ?

Keh keh.. Madli @ Mr. BJ

jgn marah ye..

haha..

Peace !

pengalaman 7 ari d OBS...bacelah...

aKu mls nk tulis pape...pnjg sgt...krg tgk je link nie...
utk2 dak PETRONAS....mmg best wooo...

bace erk...kalo mls nk bace pon kene bace gak...


izoL: plan cepat PD vacation kita...end of this month or early january ke??

Monday, December 7, 2009

Hehehe

video

aku upload kat cni je la..
nak upload kat fb internet slow laa
so kite pastikan ezl x mmungkiri janji dia
hehehe

Thursday, December 3, 2009

Korang Mesti BENGANG Pas Bace Ni..

Korang dah dapat sms yang aku bagi pasal polis tu kan?

haaa... ni aku nak crite la ni kat korang..

sumpah a bengang gile..

lepas bace ni pon mesti korang bengang gak..

memang bengang tahap cipan susu!


Camni crite die....


Aku balik kampung time raye haji arituh.. kat trganu a kan...

pastu time balik ke KL rituh..

aku bawak kete... (skang aku mmg jadi driver family aku..
pegi mane2 pn mesti aku drive)

aku balik KL ngan umi aku, maksu aku, ngan nenek aku...
aku lalu kat lebuhraya Pantai Timur yang baru tuh.. ok speed limit mcm biase a 110km/h kan..

aku dah aim awal2 dah nak bawak paling laju pn 119km/h takot2 kena speed trap ke ape kan..
pastu... tengah bawak punye bawak sambil layan radio ntah ape channel ntah dah lupe.. lepas hentian belah gambang, aku nampak macam ade polis kat depan tu.. time tu speed aku dalam 115 kot.. so aku slow down a sampai 110...tapi time tu jugak aku kena potong ngan kete alphard.. bapak ah. tak takot polis agak nye alphard ni..
aku pn rilek je a bawak kan.. bajet tak kena a speed trap...

tapi tgk2 kat depan tu ade polis.. bukan roadblock.. kerete patrol dah ready kat depan tu... die berhenti kat belah kiri.. aku mmg amik lane kiri time tu.. lepas tu aku tgk polis tu macam nak masuk lane.... aku pn slow a sket.. tibe2 polis tu suro aku slow down n pull over kat tepi..aku pn kejut mak aku sume.. dorang tgh tido..

aku dah cuak gile babun dah (ALAMAK.. dah la tak tampal P lagi.. @#$%^&*!!!)

ok so pakcik polis tu pn turun dari kete die (time ni aku dah terpikir nak lari je, tapi kepale hotak aku.. polis kot.. jangan jadi bangang zul.. haha..)

polis tu umo dalam early 40s kot... die mintak license n ic aku.. aku pn bagi.. aku tanye
E=aku
P=Polis

E: kenape ye cik? (dalam hati cuak sbb tak tampal P)
P: awak kena speedtrap tadi kat blakang tadi.. 139km/h.. kena saman la dik..

(time ni aku ngan mak aku kat sblh dah pelik)

E: eh?? 139? salah kete ni cik.. saye bawak tak lebeh 110 pon tadi (padahal 115)
takkan 139 plak saye bawak.. kete ni kecik je pn..enjin 1.4 je.. salah ni cik
(aku tgk nametag die "Razak"... aku dah senyum dah..
aku buat2 lawak2 dalam hati. wujud rupenye karekter razak yang aku slalu2 sebut ni erk.. HAHAHAHA)
P: betol la dik...takkan salah kete plak..

MAK AKU: biar betol ni dik...anak saye ni tak berani bawak laju2.. walaupn akak tido tapi akak tau die tak bawak laju.. nak2 plak dekat 140. salah kete ni dik

P: akak.. tak salah la kak.. officer yang jage speed cam tu dah bgtau tadi kereta peugeot 206 silver..kete akak la kan..? lagipon akak tido tadi. akak tak prasan tu.
MAK AKU : ...
E: abes tu kena saman brape ni cik? (dah tabah)
P: skang speedtrap rm500 dik. kalau adik bayar cepat2 boleh buat rayuan dapat murah.. ke adik nak setel camne? (aku dah aim die ni mcm mintak suap rasuah)
E: 500????!!!! (aku pandang mak aku.. mak aku geleng2 pastu ckp slow2 "jgn nak maen rasuah2 ezul, kau igt rasuah ni ape" tapi aku rase polis tu dengar gak kot..)
P: (ckap slow2) kalau adik nak setel tepi..saye tak mintak banyak pn. brape adik ade?
E: (fuckk gile polis zaman skang!mintak rasuah terang2 kot..depan family aku..)
takde duit a cik.. takpela bagi je la saman tu..

(time ni razak mcm dah muke bengang skit)
P: ok2 (tulis2 kat buku die smbil tgk ic aku lesen aku) adik... adik lesen P ni.. knape tak tampal pelekat P? ni kena saman lagi ni...

(ARGH FARK die prasan pulak takde P!! EFF betol!!)
MAK AKU: dik.. ade je ni pelekat P (mak aku kuarkan pelekat P dari glove box) bukan tak nak tampal tapi tak sempat tampal lagi.. kete ni kete baru lagipn nnt nak tint cermin ni..ade je pelekat ni...pasni akak tampalkan..tampal skang pn takpe..
P: tak boleh la kak.. ade peraturan jugak ni kak.. kalau tak tampal kena saman jugak... rm150..

(time ni mak aku dah tak layan dah polis tu.. mak aku pon bengang kot)

E: aduh cik takkan kena saman lagi kot..bukan satu saman je ke boleh kuar dalam satu mase cik?
P: eh boleh je kuar saman lagi.. ke adik nak setel tepi dik? (ckp slow gak a.. mak aku tak dengar, aku je)
E: aduhhhhh (memang mengeluh tahap gaban punye) dah rm650 dah ni cik..takleh cancel ke saman pelekat P tu..?
P: (tinggi kan suare.. maybe sb die igt aku kurang ajar kot..) dik.. saye buat kerja je dik.. takboleh la nak marah undang2 ni dik.. kalau adik nak marah pakcik.. (aku dalam hati, kejap "pakcik", kejap "saye"..mcm jabak a prangai)
boleh anggap sebagai menghalang penguatkuasaan undang2 ni.. kang kena tahan gi balai kang...bluh-bluh-bluh-bluh-who-cares-aku-malas-dengar-dah-time-ni..
E: ok la cik.. mintak maaf eh.. tak boleh kasi saye warning biase ke pasal speedtrap ngan pelekat ni? saye student je cik.. blaja kat UTP tu duit takde a cik..tolong a cik(aku bajet kalau petik name UTP dapat lepas a kan)
P: (diam je......sambil tulis2 kat buku saman die.. pastu hulur kat aku ic ngan lesen aku, die tak bagi saman lagi) nah dik ic ngan lesen..
E: (aku amik dompet aku masukkan lesen ngan ic aku)
P: (die nampak kot duit rm50 yang ade dalam dompet aku...pastu die macam ckp sorang2 smbil pandang kete die "itu 50 tu kate takde duit")

(PATOT A DIE BAGI IC NGAN LESEN DULU, NAK USHAR DOMPET AKU ADE DUIT KE TAK RUPENYE)
E: (aku dah letak ic ngan lesen dalam dompet dah, time ni agak bengang) so surat saman nye cik? (hulur tangan)
P: jap dik boleh bagi balik ic ngan lesen tu tadi?
E: (aku kuarkan dompet kuarkan ic ngan lesen.. aku dah tekad nak bagi rm50 kat polis tadi..alang2 mak aku dah tak layan and dah tak pandang dah polis tadi..
aku pon lipat n letak 50 tu between ic ngan lesen.. laju gile tangan aku menyelit and melipat duit tadi mcm dah pro merasuah)
P: (die amik lesen ic, die amik skali 50 tu die pulak selit kat buku saman die.. mmg laju die selit duit tu antare page tu) ok dik.. jangan buat lagi k... drive elok2 (die hulur aku saman speedtrap, saman pelekat P tak bagi, pastu terus blah)


WHAT THE EFFFF!!! babun ape aku dah bagi 50 kena jugak saman speedtrap 500! dah la aku mmg tak bawak sampai 139..keemak tul..!! EFF EFF EFF!!! mmg aku mencarut2 gile babun dalam hati.. nak mencarut terang2 kang kantoi lak ngan mak aku yang aku bagi 50 tadi... ARGH BENGANG NYE AKU!!!

pastu time balik tu mmg aku drive 110 je la...sialan punye polis...
balik2 aku dah unpack barang sume aku terus tido..dengan kemarahan terhadap polis tuh..
pagi tu aku bangun je tido, aku bengang balik pastu msg korang sume pasal aku bengang ngan polis tu.

aku suro korang bukak blog ni kan.. bace blog ni...

rupe2 nye korang sume kena tipu 100%..

mesti korang bengang kan?

aku dah kate.. lepas bace post ni mesti bengang punye.. sialan punye razak! HAHAHAHAHAHA

sekian terima kasih,
sronok cuti kali ni dapat kena kan member2.
Happy Holiday!
:D