Thursday, March 26, 2009

Kenape -ezl- Sayang BH Ya?

kenape -ezl- sayang ngan budak2 BH?
pernah kah korang sume tertanye2??
jika jawapan anda "ya, saye tertanye2 lah"
sila bace the rest of the post,
jika jawapan anda "mampos la ngan -ezl- ni, peduli ape die sayang BH ke tak"
sila tutop window ni dalam mase 5 saat, kalau korang bace jugak, korang cirit birit lepas abes bace post ni....
kenape ye aku sayang leplop?
-leplop roomate aku yang sentiase menyedarkan aku dari kelalaian
(tapi die sedarkan aku je, aku tak insaf pon dari kelalaian tu...kadang2 aku lagi ajak leplop sama2 lalai ngan aku)
kenape ye aku sayang em?
-em banyak kongsi rahsia ngan aku
(kongsi rahsia ya, bukan kongsi bohsia)
-kadang2 kongsi jawapan test >_<
kenape ye aku sayang majid?
-bulu kaki beliau tiade tandingan
(seperti kandang pacat ya bulu2 kaki beliau,
amat Awesome! dan Unik!)
kenape ye aku sayang ed?
-aku mmg respek kat abg long kite ni sejak dulu,
die punye nasihat, pergh, mmg direct lagi berkesan
(sume orang dalam BH pon prasan kot ed mmg best)
-aku rase ed sayang aku jugak, so aku sayang die balik, tak boleh ke?
kenape ye aku sayang Ayie?
-ayie tak pernah buat aku bengang,
setiap saat aku ngan ayie, amat indah lagi kelakar
(maka berkumandanglah lagu Azie - Kau Tetap Dalam Anganku, dan ayie pon suke garu blkg aku )
kenape ye aku sayang Gen?
-karena gen ni same sengal cam ayie...
(aku suke bile gen menari)
kenape ye aku sayang Botak?
-sbb botak punye "Haaaa~~~" amat mencuit hatiku,
-die orang Tganu yang tak assabbiah, malahan, awesome maen dota
kenape ye aku sayang Razol?
-karena aku gemar tidor di perot encik razol
yang empuk seperti big 2
kenape ye aku sayang solid?
-sbb solid tak pernah jemu garu aku (perkataan 'tak pernah' ni tipu semate mate)
-aku sayang laptop solid jugak
kenape ye aku sayang lam?
-sbb aku suke maen world of goo ngan lam!!
(eh? dah abes?)
-lam ni kaye, tapi humble, mmg awesome!
kenape ye aku sayang madli?
-sbb madli madu aku(tapi dah kena pecat, sbb ade scandal ngan LAKI laen)
-sbb madli guru dota saye! >_<
kenape ye aku sayang jonsen?
-sbb jonsen tak pulang2 lagi baju sarawak aku yg die tibai, malahan, die pakai baju tu tiap2 kali kelas OAG
-komputer die AWESOME! THREESOME!
kenape ye aku sayang safwan?
-sbb aku maha jeles ngan rambut die!!
T_T
kenape ye aku sayang Addy?
-sbb die setia ngan aku (setia dan sedia kacau aku solat 5 kali sehari semalam)
kenape ye aku sayang PUek?
-sbb die setia ngan aku jugak (setia amik dobi tiap2 minggu!)
kenape ye aku sayang Didit?
-die lah pelanggan setia aku! (tiap kali cuti, mesti datang Rumah Tumpangan Ezol)
-rindu buat dadih 2 periuk ngan didit pastu makan sampai licin

Monday, March 23, 2009

institusi beraja!!

lately we hear lot of story which condemned our very own royal system..
the biggest one from karpal singh n the gang...
lastnite i watch Lang Buana...and in the end of the movie, it shows how old people
respect that system a lot...

sistem beraja dulu2 mmg sincerely teruk sbb kita buta2 ikut ape yg raja kata
even mende tue salah...contoohnye kisah sultan mangkat dijulang tue....
tp sekarang nie system tue da berubah...
raja tidak lg berkuasa seperti dulu...

semua perubahan nie aku rasa tidak lah membenarkn kita mempersoalkn kuasa sultan..
kita kene menghormati mereka...lebih2 lg ape yg di katakn tue betul...Sistem beraja
bg aku sggt2 lah perlu lebih2 lg waktu skrg di mana
melayu berpecah belah...kalo bkn sultan, atas suara siapa lg
yg boleh membuatkn kita bersatu...

aku tau aku x leh membuatkn semua sokong pendapat aku nie....tp aku harap semua bH condemned abes2 mamat2 yg cuba memperolok2kn raja kita...
Raja2 adalah tunjang melayu....dan juga negara Malaysia...
utk bangsa2 laen, Raja Melayu juga Raja korang semua...so respect them...
suara drg je yg boleh buatkn semua kaum bersatu menentang kuasa luar
yg cuba menghancurkn kita...jgn terpedaya dgn suara2 jahat...because now we are so
vulnerable...we need Raja2 a lot...

k la...luv u all my brothers...

ps: 28-03-09 (saturday) at 830-930 pm, plz shut off your house lightin system...
kita support Program Luv the World in 1 hour tue...sape x buat jgn blk uTp

author:ed

Sunday, March 22, 2009

trip2....


alo kawan....aku nk bg cadangan...bt bdk2 area kL je la kan....jom2 gi umah ayie...
rumah dia byk antu...cam best je...sape setuju sila comment k...
aku close application ari isnin nie(23-03-09)...

ari selasa aku plan nk gi pD kot...sape2 nk join sila calling2 aku k...
bleh la share sket duit myk...n untung2 dpt gi naek waja...
sian gak nk bwk mercedes aku...dia da tua...




to manU...cmne klh pn ko, aku tetap diehardfan krg....
longlive manU....muahkzzzzzzzzz

-ed-
22.03.09
1.10pm


MOTO-mision,vision,fasion,losyen.dan.ape2 yg ade syen...

INI ADALAH MISION AKU(ABG EMCOCK) AIMAN DAN RAZOL....MADLI ADE GAK,TP TDO TYM MEETING..

KAMI BERHARAP DATO2 YG LAEN BSTUJU JE LAA.XYAH BYK CKP..

KISAH NYE BERMULAAA...(~~PANDANG ATAS~~)

KAMI SDANG MNONTON MUVI,LAKONAN MAN U DAN LIVEPUL DIMANA MAN U YG PRLU BUAT2 KALAH SMPAI 4-1 PADA MASA 2..TERCETUSLA SBUAH IDEA DARI MULUT AK...DIDIT AND ED WILL GRAUATE EARLIER THAN DATO2 YG LAEN BTOL?? ED WILL B DA FIST AMONG US PETROLEUM ENGNR YG KAYA GAJI 8DIGIT PER MONTH..DIDIT WILL B A VERY SUCCESFUL BUSINESSMAN YG GAJI 7DGT(NE LEH LAWAN P.E)...BUSINES PTAME DIDIT..MMBINE SBUAH HOTEL BTOL2 KAT ATS PUNCAK BUKIT YG INDAH LAGI HIJAU,BAWAHNYE GUA TERSERGAM RAPI..BATU CAVES LA SNG CTER..ATS BTUCAVE NI,DIDIT AKN WAT HOTEL BERBNTOK BULAN SABET..SBB KALU BNTOK BINTANG,SMPAI MATI PON XJADI2..TGK UTP TU HAA.TAUN 50000 BARU NK SIAP AGKNYE..ED AKN INVEST SKET 4 DA COST PMBINAAN OK..

STAT DESCRIPTION ABOT DA HTEL..HTEL ADE 17 BLIK YG KHAS UNTUK DATO2 BUJANG HINA SKLUARGA...4 BLIK YG GLE AWWWWWSOMEEEE KHAS TOK HICOM2 BERCALIBER..SPERTI ABG EM,ABG ED,SAFWAN,MAJID.(DARI KIRI PLG ENSEM,ED KDUE,SAFWAN JAUH SKET,MAJID JAUH GLER..KLU YG LAEN TU PK2 SNIRIK) ...SLEBEHNYE,BLIK KCIK,DATO2 YG LAEN LEH LA TEMPAHH.FIS CUM FIS SEV...KAT TGH2 BTOL2 TGH DKT TGH SHAPE BULAN 2,ADE SATUU BLIK HAS BESAR GLE BABI...INSIDE DA RUM,17 KATIL QUENSIZE ADE..EVERY KAMES MLM JMAAT,KTE SAME2 BAGI NFKKAH BATIN KAT BINI MSING2..HUAA333...BANYAK PAHALA BEB~~~..ADE SATU IDEA FROM MR RAZOL YG AK NAN AIMAN BANTAH..(RAZOL CAKAP,LPAS BG KAT BNI,KTE TUKA2 PSANGAN..HUUWII..STYL GAK) BLE DAPAT ANK GLE RAMAI T,KTE WAT LA RUGBY TRNAMEN KE,INTER FAMLY...OK..DAH FAHAM..ATAS BLIK NI ADE SWIMING PUL,YG BLH THN LA CUN DIE.SAME NAN SUKMA NYE SIZE..KTE ADE PUL PARTY EVRY SNDAY K..WAJIB..IF X,JAGE2 JE LA SURAT SAMAN PAKGAD UTP.TP XKESAH NGAT R.30 JE PON.TYM 2 DA CAM 30SEN DA..OK.BHGIAN LUA WOOTEL NI..ADE MASJID..(BAB CENI MMG IDEA AK R) KTE SMAYG RAMAI2 K..IMAM,KTE IMPOT LA USTAD DAWI CAHYONO..TAPI IF XDE SGT,SMYG SNIRIK2..HEHEHE..HIDUP KTE SBAGAI DATO2 BUJANG HINE,EVEN DA KAWEN,KTE STILL ADE TYM KNE BUJANG..BACHELOR DAY BEBB!!!!..ON DAT DAY,KTE JE LEH LEPAK MANE2.BNI2 KTE,BIA DORG WAT KJE SNIRIK,NGUMPAT HUBBY MASING2..KTE DATO2 NI,G CLUBING KE,SPA KE FACIAL KE SALAM KE,DELI KE,WITOUT 'ORG RUMAH' K..IF ADE ORG RUMAH GDIK NAK IKOT,SULA RAMAI2..

OK..MASALAH TIMBOL APABILA,KAMI,DATO2 P.E ADE KJE KAT OFFSHORE.HUKKK3333..SDEHH+TAKUT+CUAK+BGG+RISO SUME ADE..
..SGT2 LA BERISIKO..BNI2 KAMI TGL KAT UMAH..XDE ORG JAGE..MASALAHNYE POEK ADE KAT HTEL NI..SUME POMPAN2 KTE ABEH KNE NAN MAMAT NI KANG..SO0O0O..AK CADANG,KTE ASINGKAN BLIK POEK JAUH SKET.K POEK..HARAP.DATO POEK FAHAM LA SITUASI SKANG NI CANE..HEHE..KTE SAME LA JAGE2,KIP AN EYE ON HIM..

HAAA..LUPE LAK..AK NK INVES TOK GYM KAT HTEL TU.AK NK GAK TGK KORG NYE BDN CAM AK NI HAA.XPE2..XYAH BAYAR..FREE..ADE DUMBEL BESAR KRETE ABG AK YG AK GUNE DLU 2 PON AK NK LTAK DLM 2.KALU2 ADE YG TRINGIN..KAN LEPLOP(PENDEKAR GULUNGAN DI PEHAA) KO KNE SLALU.LMBIK G NI.JAUH G TAHAP PNDEKAR GULUNGAN PINGGANG NI HA..ADOII..APE LG AR??AK BAPAK BYK IDEA ARITU..WOIII MANNN.APE LAGI AR...FUX AR LUPE...OK BEB..AK DA NANTOK..KUL 530 DA NI.SORG.TRINGAT LAK CTER 4BIA..(APE KNE NGENE TAH) IGT SUME..MOTO?????

OK LA SUME..GUDNYT SYG,CIK UGHELLL(M),,CIK FAARHANA(ed),,CIK MIZA(IZOL),,CIK NED(MAJID),,CIK NANI(RAZOL),,CIK MADIHAH(MAN),,CIK PUTERI(LAM),,CIK AMY,SHAZANA,SYERA,NAZ(AYI..AK XSURE AR AYI.HEHE.KIDING),, CIK NADRAH(SAFWAN),,CIK AIN(ADY..AIP.NO MORE.SORY),,CIK AFIA(MADLI),,MISES DIDT(AK XTAW NAME TP AK TAW ADE),,MISES GEN,(BYK NGAT..PON XTAW) MISES BOTAK(XTAW NAME),MISES JOHNSON,,MISES LPLOP...AND POEK(HUH..NI AK XTAW..BAHAYA BEB) HEHE POEK.GURAU SENDA AMALAN MULIA,,ENCIK HERMAN..EH..XDE..HAAA..AMARAN..KNE ADE AWEK.XDE,CARI SKANG..CIOSINCI


Sunday, March 8, 2009

Saya Sayang Bujang Hine ^^

video
lagu ape nie?

Ich heibe Ahmad Fadzli bin Mohamad Yusof und ich bin 19 Jahre alt [last friday]
di sini beta ingin mengumumkan bahawa beta sangat2 terharu dengan family beta
sungguh mengejutkan anda semua mengetahui tarikh lahir beta
tidak penah2 rakan2 beta mahupun raja2 negara laen buat begitu
tetapi ternyata estrella,eh nyata anda semua sungguh alert dengan apa yg berlaku
jutaan terima kasih kerana tidak pernah2 orang buat begini kepada beta
mmg family ^^ walaupon ada yg ada test,assignment,ada kelas,match bola,match dota
tapi tetap ada masa gak
so jutaan terima kasih :D
beta sangat terharu ^^

kekalkan tradisi ini sangat bagus utk kesihatan zahir dan batin hehe

last but not least BerSedia Atau TiDak kitA BoLoS SajA DinDing ItuUUU!

sepah menang beb,style gila :D

tapi BH ada bakat utk mantop satu hari nt =)

Krutex-Discoy-eLeena-Jozan-Skydark
Lucky,TheBlackParrot,o.d.m,DeathWalker,boboy,HatiBudak
-ezl-[sedang mengambil gambar ^^]

-puat kat bawah[redy ntuk pP]

nt kita train lagi aku wat balik replay2 yg world level hehe ^^

p/s - ade ape post,nk kecoh2 wat pe hehe

Wednesday, March 4, 2009

sKuteRceRia...

lalalala~~i just finished reading skuterceria nye blog...n there is one post which caught my attention...post by aLi...

for my beloved batchmate, aLi,

aku fhm mksd ko...n y u so upset with it n rindu zaman2 form 5 yg ko kata unite sgt tuh...tp bg aku...bg aku la...bH sC n kS just satu penubuhan yg di buat among best frens...tp x bermksd kami x tego da org len...kami baek je kot ngan sume org...mase fGn tue, ak still join krg eventhough im not graduated from foundation...i went just simply because i noe i Luv my own batch...

bH nye objective penubhan bkn utk bersikap kepuak-puakn...tapi lebih utk pastikn ktrg jd lebih organize dlm jlnkn satu activity tu..because, apparently, b4 this, bile gi memane mmg muke same je yg ade, muke em,muke safwan muke botak...n mmg adat manusia lah kn, kita mesti ade preferred frens to hang out...xkn ko mase gi dM mase form 5 ko ajak satu batch ko???

i hope u see wut i wanna say...sory kalo x menjwb keresahan ko...bub bye...

ps:i wonder which one is ali??