Saturday, May 2, 2009

Caner aku kenal adik-beradikku ini?

Aiman – mane aiman datang? Aiman dtg dr kegelapan..man aku lupe la caner aku kenal ko..hwaaa…

Botak – pelopor name bujang hine..bdk teknik yg jiwang..boleh berbahasa cina..kenal dier sbb die baik ngn didit pada awal2 nyer..

Cang (Addy) – bdk skolah aku..msuk BH pada usia lewat dr kami semua..kire citer second intake arr..

Didit – bdk skolah aku..agak nyer aku ter-influence msuk BH sbb dier..kitorg pn mmg rapat time skolah..msuk u pn aku slalu lepak ngn didit..dan didit slalu lepak ngn bdk2 ni..

Ed – asal nyer rumate didit yg sempoi gile..(didit lagi)..kenal bebetul mase induction kt pangkor..1 group ngn dier..die best r..sempoi je..style…

Em – budak depan blk didit yg best..(didit lagi..fine la..blk ed) pada asal nyer aku xtau kenape em name dier em..tp 1 ari MAS didit balik sambil gelak2 ngn sekor landak dan sekor ayam..ape yg lawak nyer diorg 2 ekor pn aku xtau..malang sekali nama landak tak digunakan lagi..

Majid – ni la ayam tu..dulu rambut spiky..spec bingkai merah..mcm perogol kuar jel je muke awal2 dulu..(tu 1st impression aku) bdk mechy yg dulu nyer asal2 mmber pegi and blk klas aku..die ni rumate em..dlu jd rapat sbb mechy la..

Leplop – kenal mase minggu mas..kt masjid annur..aku koyakkn kertas yg ade name mak dier dgn rakus..pastu die sedih..aku rase bersalah gile..tapi sbb xnk rase bersalah..aku ckp dgn diri sendiri..”lepak arr..pikir kertas je dah la..ape la budak tu..penyedih betul..remaja la sikit..”

Ezol – slalu main dota..aku pelik..die dgn leplop slalu sgt main dota..aku rase nk ejek je..hahaha..tetibe gak baik ngn dier..

Gen – bdk gempal yg suke buat lawak..die slalu bercerita..cerita ape?haa..kami je tau..die juga bdk maudzam mcm ezol ngn leplop..

Jonsen – bdk skolah didit zaman kanak2..merangkap rumate botak..juge bdk teknik skolah botak..jd rapat bile kami sekos dan aku slalu tiru assignment dier..(physics) dulu atas meja dier ade gmbar awek dlm frame..kekeke..die ni jiwang gile..

Lam – lambat gile..kenal die sbb die lambat..klau kena tunggu org..dah tau dah mesti kena tunggu bdk yg tu…name die lam..kenapa lam? Nasib baik bkn lem..

Madli – mamat ni slalu tidoq..dan aku juge slalu jumpe die tidoq..dulu mase awal2, klau nk cari org, cari kt blk madli sbb diorg tidoq kt blk madli..kenape? aku tatau..

Puet – bdk kos didit yg pelik..mase aku jln ngn majid blk kelas 1 hari tu..kami jumpe duit rm350..puet ngn didit nk amek sume..pastu majid ckp..”tamak nyer kawan didit tu” Nampak nyer majid masih blom kenal puet mase tu..aku pn tau name je..then xtau bile..tibe2 dah rapat..

Razol – rapat mase gi tambun..die driver ke?aku x ingat..tp die ade kamera..kamera die la yg menyatukan aku sbb aku slalu tanye dier gmbr tambuh dah transfer ke blom..pastu kitorg pn rapat..yeke gini? Ntah..

Sapwan
– dulu takut ngn dier sbb die macho sgt..die baik ngn ed pd asal nyer..die g pangkor gak ngn aku..

Sedar atau tidak..pada mula nyer aku kenal korg gitu2 je..sampailah trip pertama kite ke tambun..time tu baru rase mcm best..mcm seronok..uhh..sedih gile citer ni..
Sape ade nk betulkn silekan la ye..aku pn ingat2 lupe..

20 comments:

PuAt said...

pantek pe ayie...

aku pulang balik duet tu..

ak xde kejam smpai kebas dwet org,,

tp klu xde org nganku,, ak mmg kebas pun...

bkan kte mule knal sblom tu ke??
tyme kita lepak sesame tyme org rmai dh balik cuti sem,, kita balik lmbat,, esok kita kuar cc,, pastu aku tgglkan ko kat cc.. ehmm.. ke tu lepas kejadian kite jumpe dwet?? aku lupe lak..

ke tyme aku merayau bilik ko surf internet?? ntah.. aku dh lupe.. aku bnyak sgat melepak ngan org tyme kat v6 dulu.. hahaha...

sumer bilik aku lepak,, kecuali bilik aku,, kah3..

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha..mmg r ko pulang..duit awek man kn? (fitnah) hahahaha..

haah laa..kite rapat mase cuti tuuu...yeke?

yg kite ade 2 moto tu ke?

arghhh!!! x ingat!!

ko tinggalkn aku?ko g mane?ape aku wat kt cc? hwwwwaaaaaaa...

luper!!!!

didit said...

senang citer...

sbb aku la sume kenal??....

huahahha...

proud2....

احمد فضلى said...

ayie serabut mcm rambut dia
hahahhaak ;p

LepLop said...

ayiieee

aku nak ko sambung balik kertas yg ko koyak mase kat masjid ari tu!!

huhuhu

Ayie a.k.a Nyei said...

hahahaha..aku boleh sambung..kertas tu kt ko kn? klau ko x simpan aku xleh arr sambung..hakhakhak..

aE_MaN SoLiD said...

alaaa...
nape aku jek yg lupa..
waaaaa...T.T

-eD- said...

puek mmg zalim...kuang ajo nye puek...rmbt rm50 da r...

aku start kenal ayie mase peristiwa..."at the edge" tuh...ngan mase goreng pisang panas...muahaha

-ezl- said...

ayie.. kite dah kenal lame la bodo! tak igt ke kite duk seblah time sekolah rendah? Sekolah Rendah Taman Tipu Tipu... kau slalu berak dalam sluar, pastu ngadu kat cikgu cakap aku tumbuk kau smpai terberak... lupa la tu. takpe2

Ayie a.k.a Nyei said...

mane ade..ko tu haa yg geletek aku..mane aku x teberak..tp last2 ko gak yg cuak kt aku sbb aku nk selek taik aku kt ko..hahaha..

ingat3..hahaha...

BotX said...

Demn... ayie... raksasa gile.. ko mmg gile.. haha.. kalau ko still igt.. eye contact pertama kita kat LH1.. masa Educamp.. masa tu ko tgh duk ngan CANG... igt x ? huhu

-eD- said...

botak...u sounds gay r...wakaka

aE_MaN SoLiD said...

yup..
botak mmg gay..
haha...
mmg aku knal ayie tym 'at the edge' n gorg pisg..
mnusia plg gle pnah aku jmpa..
hak3...

aD said...

ayie mmg gile

xley dinafikan

ko jgn ckp die waras r smpai bile2

tp gile2 die pon seb bek pas msuk utp


AT THE EDGE!!!satu utp knal ko
ko tau x?!

lg satu pmbtulan ye

name saye addy bkan cang
harap maaf,,!!! =.=""

Ayie a.k.a Nyei said...

bucang ke buucang ke bau bau bacang ke bau kacang ke buu kacang ke buletin machang ni? ape ape ape? mane satu?? mane satu??

aku nengok botak awal2 pn aku tau die gay..ae lak men2 mata ngn aku..kt lh1 lak tu..huiiii...

LepLop said...

errrrr..

ade lagu2 dari kumpulan skoin x?

-ezl- said...

aku kenal ayie first skali time goreng pisang..

time tu budak pompuan ckp "beckham hnsem, beckham hnsem,beckham hnseeeem sekaraaaaaaaanggg, hensem ape, hensem ape, hensem apeeee sekaranggggggggggggggg"

aku pulak menjerit jerit dgn harapn ayie dengar "beckham bogel wey! beckham bogel!"

last2.. ayie pon terdengar lalu suro satu kumpulan cakp BECKHAM BOGEL!....

rupe2nye... kitorang dah kalah lame dah...ayie perasan lebeh....

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha budoh ezol..hahaha...

dia ckp main semula arr..

pastu sume org jerit2 panggil aku..

aku pegi arr..

hahaha..

x malu pn..x malu pn..x malu pn..wekkk!!!

احمد فضلى said...

lagu skoin ya? hahahak

tuntasnya = AT THE EDGE!

raksase gile = ayie = mmg gila = ayie = gila gila gila

Ayie a.k.a Nyei said...

oii x baik ckp orang gila..gila is a mean word..