Wednesday, December 31, 2008

AD di Mana >?

Hmmm... aku tertunggu2 post dr AD ttg trip kita.. tp x de pun
.. mana , mana ko AD... x kan ko kena khidmat negara kowt... jgn kata ko da kawin ngan AIN sude.. igt perjanjian ko ngan pihak sponsorship UTP yer.. haha... wei... trip kita cane.. x kan x ada kowt... lepak2 main2 kat mana2 pun boleh la... asal dpt kumpul enjoy sama2... kalau ditakdirkan trip kita dpn tasik indah dpn umah EM.. pun layan je lah.. hahaha. jgn marah ye em.. nak marah dtg a GANU oit... aku blanja makan kepok lekor... haa... ORAIT..

Monday, December 29, 2008

...

Berhati-hati,kalo ada sesapa nk jual perfume and suruh korang hidu bau perfume, tolong jgn hidu..terdapat kes dimana seorg gadis didatangi 2 lelaki yg mendakwa melakukan kajian psl myk wangi dan menyuruh gadis tersebut menghidunya..sejurus kemudian gadis itu pengsan.sedar2 ia berada didpn sebuah bangunan,dan mendapati dirinya dirogol.barang berharga, wallet,henpon semua dirompak..so beringat2 lah la ni macam2 kes jenayah ada.......

AWAS! pemberian CD free bertajuk AHMAD'DREAM motifnya memurtadkan melayu islam.watak lakonan oleh org melayu yg berjaya dimurtadkan.Sebarkan kalu sayang pada islam!!

Aneh ya, ketika seseorang yang kita sayangi memanggil kita,serta-merta kita datang untuk penuhi panggilannya... Tapi ketika ALLAH memanggil kita (azan), biasanya kita akan malas dengan alasan waktunya masih panjang.

Heran ya..bagaimana ketika anda membaca pesanan ini, anda tidak akan mengirim kepada beberapa orang yang ada di dalam messenger anda kerana anda risau apakah mereka akan fikirkan tentang diri anda atas kiriman ini kepada mereka.. Heran ya bagaimana kita lebih bimbang akan apa yang orang fikirkan tentang kita...daripada apa yang ALLAH fikirkan

Kalau sudah dapat anggaplah ini rezeki........ Baca, sebut lepas tu forward... Assalamu 'alaikum, Kubur itu gelap, cahayanya ialah "Laa Ilaaha IllalLah". Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini. Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya):"Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!" Marilah kita ucapkan kalimah ini: "Laa ilaaha illallah!" supaya ianya menjadi sebati dibibir kita.... ucapkanlah serentak dengan denyutan nadi, biar ia mengalir bersama arus aliran darah dan degupan jantung kita. Panjangkan dan fowardkan email ini kepada seramai mungkin saudaramu

Sunday, December 28, 2008

HoW Bout The Trip

Yo... wei.. trip ke Tioman jd x ? If Jd.. diharap pengajur yg bertanggujawab cpt2 post update ttg trip tu.. aku duk trg, kena beli tiket awal2 nie.... erm n aku ada ujian kete nty... aku kena arrange jdual aku so update la perkembangan tbaru cam bile kena gi utp and so on.. wokey.. AD do ur job ya..............................

Saturday, December 27, 2008

Soalan yg xleh djwb oleh pkar2 saintis

cuba jawab soalan nie..
Ada seorang pemuda yang lama sekolah
di luar negeri, kembali ke tanah
air. Sesampainya di rumah ia meminta
kepada orang tuanya untuk mencari seorang guru
agama,kiyai atau sesiapa sahaja yang
boleh menjawab 3 pertanyaannya.
Akhirnya orang tua pemuda itu
mendapatkan orang tersebut, seorang
kiyai.
Pemuda: Anda siapa? Dan apakah bisa
menjawab pertanyaan- pertanyaan
saya?
Kiyai : Saya hamba Allah dan dengan
izin-Nya saya akan menjawab
pertanyaan anda.
Pemuda: Anda yakin? Sedangkan
Profesor dan ramai orang yang pintar
tidak mampu menjawab pertanyaan saya.
Kiyai : Saya akan mencuba sejauh
kemampuan saya.
Pemuda: Saya ada 3 pertanyaan:-
1. Kalau memang Tuhan itu ada, tunjukan wujud Tuhan kepada saya
2. Apakah yang dinamakan takdir
3. Kalau syaitan diciptakan dari api kenapa dimasukan ke neraka yang
dibuat dari api, tentu tidak menyakitkan buat syaitan. Sebab mereka
memiliki unsur yang sama. Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauh itu?
Tiba-tiba kyai tersebut menampar pipi
pemuda tadi dengan keras.
Pemuda (sambil menahan sakit): Kenapa
anda marah kepada saya?
Kiyai : Saya tidak marah...Tamparan itu
adalah jawaban saya atas 3
pertanyaan yang anda ajukan kepada
saya.
Pemuda: Saya sungguh-sungguh tidak
mengerti.
Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan
saya?
Pemuda: Tentu saja saya merasakan sakit.
Kiyai : Jadi anda percaya bahwa sakit itu ada?
Pemuda: Ya!
Kiyai : Tunjukan pada saya wujud sakit itu!
Kiyai : Itulah jawaban pertanyaan
pertama...kita semua merasakan
kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat
Kiyai : Apakah tadi malam anda
bermimpi akan ditampar oleh saya?
Pemuda: Tidak.
Kiyai : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima sebuah tamparan
dari saya hari ini?
Pemuda: Tidak.
Kiyai : Itulah yang dinamakan takdir.
Kiyai : Terbuat dari apa tangan yang
saya gunakan untuk menampar anda?
Pemuda: Kulit.
Kiyai : Terbuat dari apa pipi anda?
Pemuda: Kulit.
Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan
saya?
Pemuda: Sakit.
Kiyai : Walaupun syaitan dijadikan dari
api dan neraka juga terbuat
dari api, jika Tuhan menghendaki maka
neraka akan menjadi tempat yang menyakitkan
untuk syaitan.

Monday, December 22, 2008

..

kehebatan peguam jahanam
Azlina Jailani telah menang di Mahkamah.
mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia...
sapa yg lebih berkuasa...
sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua Islam yg ada sekarang sentiasa dlm Agama Allah dan dilindungi Allah terpesong aqidah...amin
Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!
persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...
IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...
BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH
ISLAM DIHINA DI MALAYSIA
Baca sama-sama...
Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila
berkait dgn soal akidah.
Nak jadi apa dah ni??
Patut laa ada yang kata tak nak ada anak.
Bukan takut nak beranak, tapi takut
ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!
Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan
membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan
signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt
kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3].
Datuk Harussani juga
minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar
kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni
dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan
IFC ini adalah musuh Islam di M..sia.
Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia .
Antaranya:
1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan.
Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam.
Kita tak boleh bubuh nama Islam kat
anak-anak.
Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'...Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia.
Kita tak boleh nak buat apa sebab dah
digazetkan dalam Perlembagaan Negara.
2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada' kan .
3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.
4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.
5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.
6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.
7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan.
Walaupun la ni
bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama
kita.
Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar
8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.
9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.
10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.
11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.
12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim
Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana
sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded
langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim',
katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih,
maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia .
Yanglainnyasunyisepitermasuklahakhbar-akhbar,
macamadabend adalamm uluts ampa itakbolehna kbuka!
------------- --- ----- ----- ----- ------ --- ----- --- -------------------------
Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: 'Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja
mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak
yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil
daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.
Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa
nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak
cucunya.
Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah
Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum
selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70.
Cetakan Beirut)
Allahua..ala ..alam.
27 SEPTEMBER 2007
**SAPA YANG BACA ARTIKAL NIE 'DIW AJ IBKAN' POST KEPADA SAUDARA MUSLIM
LAINNYA... KERANA INI SEBAHAGIAN DARI JIHAD... SUPAYA SAUDARA MUSLIM KITA DAPAT
TAHU TENTANG UNSUR-UNSUR MENGHANCURKAN ISLAM..

The Dota Knight

video


WHY SO SERIOUS?
LETS PUT A SMILE ON THAT FACE!
:)

-yg nie lagi sempoi botak
hehe

Sunday, December 21, 2008

video

AhhaK... video ni aku terjumpa kat UTUBE.. sgt best.. tontonlah.. kepada fans dota tgk la skill2 ni.. ada certain tu wat aku pecah perut.. part aku paling ske.. part Teroblade sunder tu.. pergh.. and part Oblivion pugna dikejar 3 ekor, lich,invoker ngan lion... tgk dlu .. layan....

Weh.. aku (leplop) ngan M xdapat g tioman

weh..
kitorang mintak maaf
kitorang xdpt join korang gi tioman (kalu jadi)
sebab....
hisy..
aku x sanggup luahkannye..
aku sebenarnye nak suwo m gtaw..
tapi m xnak..
m da makin lemah skang..
kitorang xdpt g tioman sebab..
sebab...

hm...

korang pon tau kan aku ngan m xley kene cahaya matahari..

sebab nanti korang nampak byk diamond kat badan kitorang,,

lagipon kat tioman tu angin kuat sgt..

kitorang takut kitorang sentiasa dibelenggu ngn ketagihan kat situ..

ye r..

bile angin kuat..

kitorang dapat hidu darah..

kalu x darah.. sos pon bole jadi..

so..

kitorang xnak la nyusahkan korang beli byk2 sos..

abis la duit korang...


hm..

camni la..

ape kate aku ngan m ulang alik je kat tioman tu..

so kitorang datang waktu malam je r..

ala..

lagipun sekejap je pejalanan dari umah aku ke tioman tu..


bape saat je entah..

bile da nak siang..

kitorang blah r..

k...


ha.. ni aku nak gtaw korang..


malam ni aku nak ajak men besbol..

datang padang utp malam ni kul 9 tepat xley lmbt..

lagipun utp ngn umah masing2 dekat je kan..

or korang nak aku amik!?

xde hal la..

bule...


ok!

nanti aku datang umah stiap orang ASAFP eh..

ok!

chow!

9 jenis anak syaitan

Simpanlah baik2 email ini dan sebarkan pada rakan rakan anda sebagai peringatan kita setiap hari dimana syaitan2 kurang ajar ini mengganggu hidup harian yang mungkin selama ini kita tidar sedar hasutan mereka .Sampaikan kepada sekelian muslimin/muslimat yang lain semoga menjadi pedoman hidup hingga keakhir hayat ,

terdapat 9 jenis anak syaitan:
1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat. Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.
2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.
3. A'awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.
4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (cth: disko, kelab mlm & tempat yg ada minuman keras).
5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yg sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.
6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yg mula dari kata-kata mulut.
7. Daasim
(BERILAH SALAM SEBELUM MASUK KE RUMAH...) Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumahtangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).
8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yg lain..
9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.
10. Isetan.
Sebuah pasaraya yg terkemuka di seluruh duniawi. terdapat di sekitar Lembah klang, singapore , Beijing &..... Kebaikan: Memberi potongan harga pada Karnival jualan Keburukan: Melalaikan manusia bershopping sehingga lupa waktu sembahyang dan lupe yg pakwe / makwe nya dah tunggu kat kereta.

[speechless pas bace yang num 10~]

Saturday, December 20, 2008

NI AKU TAK PUAS HATI NI!!!!!

PEHAL LAK AKU YG MAIN RASUAH NI....
TAK PENAH AKU WAT PON.....
AKU MAIN ELOK JE....
YU LA MAKSUDNYE AKU NI TERE...
HAHAHA....
SORI LA KALU MANE2 YG KALAH TU KAN...
AKU BKN SAJE NAK BG AKU MENANG...
TP AKU DA TERE SANGAT....
TAK LEH NAK WAT PE LA....
HAHAHA....
AKU TAK MAIN TIPU....
AKU MAIN JUJUR GLER.....
(IKLHLAS DARI HATI KU YG KECIL NI)
BTW....
HAPPAY HOLIDAY....
BUBYEEEEEE!!!!!!
ASSALAMUALAIKUM......

Wednesday, December 17, 2008

ARhhhhhhhhhh !!!

ARHHHHHHHH !!!! Meter kebosanan aku da capai tahap ultra ultimate.... adoi.. kesian aku duk terengganu.. x ade pape.. uhuk.. nasib baik sempat sedut barang2 beharga kat DC++ and laptop AD... Hehe... Emm , eh sesapa da gi Soaring The Eagle camp tu.. kongsi2 la yer kat cni..

Tuesday, December 16, 2008

Siot tuL!

*Haamahamahamahma*

siot r weh!!

pehal aku punye fantasy premierleague smakin ari smakin merosot ni!

aih..

ni mesti lam men rasuah ni..

aduh..

lam..

aku taw r ko kaye..

jgn r rasuah2 weh..

hahahahah

Thursday, December 11, 2008

Dahsyat Dangerous Dungu

lets hear ape yg terjadi kat aku cuti ni...


firstly, after aku balik rumah first day tu,

after meo dgn m anta aku kat rumah,

dorang blah je,

tibe2 tgk2 kaki aku berdarah... kat tapak...


'adeh sakit la bodo....'

rupe2nye aku terpijak paku..

abes kaki aku darah banyak gile babun.. F***!!!


baru je balik rumah, dah kena camni, camne aku nk cuti sambil enjoy2 ni..


cial tol..
later that nyte, aku kena gi buang sampah kat bawah kuarters aku
on the way aku buang smpah tu, aku nmpak la duit syilin kat depan lif nih....
aku pon bongkok sket nak kutep....
PRAKKKK!!! suar aku terkoyak..
babibabibabibabi....!!
nasib baek takde orang nmpak...
dah la tgh padu tuh... adeh....
pasal due posen tu je, koyak abes traksuit aku... fuck man.....
nak dengar lagi kisah malang lebai malang?


ok next day, aku bangun, aku pon maen la gitar dgn happynye,

tengah layan lagu sweet child o mine,


dush!!

tali gitar putus kena ketiak aku!

daym s#it.. igt geli ke? sakit ngok!
abes la aku jadik cam ayie... shit man!



daym.. ape nak jadi ni....




few days pastu, aku balik la kampong...

the f**Kin thing was, aku balik2 je..

elok2 kuar kete (macho sket time ni coz aku drive tu)


cpek!!! aku terpijak tahik kucing...

memule aku tak prasan, smpai kat tangge umah tok aku je, *sniff sniff*

"umi sape makan taik pastu sendawa ni???"


mak aku pon sengeh2, control lawa... aku bajet mak aku la yg pijak tahik tu kan...

tibe2 aku tgk muncung bibir die tunjuk kat selipar aku...


CAMNI LA KALER TAHIK TU..



apsal cam malang je aku ni??

nevermind.. next event k...




okayy....that was a lil' bit shitty..


okay time aku kat kampong kan, aku maen la dgn sedare mare aku yg kecik2 ni kan,

aku pon maen la dgn anak pak long aku, baby gurl... kecik lagik...


tengah sedap2 maen dgn die,cuddle die kejap...



BWUEKKKK!!!!

BABY TU MUNTAH ATAS MUKE AKU!
die igt muke aku ni sinki ke ape.. nak penerajang budak tu pon ade jgak, tapi nak buat camne
die masih lemah.. tunggu die besar sket, aku terajang la die...
aku simpan dlm hati nih...siap la ko baby...
last skali..
acare penutup... nak tau tak ape jadi kat aku..,
mmg sial la...
Ya Allah, teruk gile...
aku nak tulis kat post pon tak sanggup
sbb dahsyat sgt....
nak tau tak ape jadi kat aku?
jgn terkejut plak...coz mmg cm syial la weh!
takde pape pon... sbb aku tipu je, sume isi dlm post kali ni adelah duste semate2... sekian...
p/s: brape byk dosa aku kumpol ni?